Σε συνολική ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή καταδίκασε χθες Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Καβάλας τον 47χρονο νοσηλευτή, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πριν από 1,5 χρόνο στο νοσοκομείο Δράμας νάρκωσε 23χρονη ασθενή μετά από χειρουργική επέμβαση και αποπειράθηκε να την βιάσει.

TI EIXE ΣΥΜΒΕΙ... 

Ο νοσηλευτής, τον Ιανουάριο του 2016 σε νυχτερινή βάρδια, είχε ζητήσει από τους συνοδούς της ασθενούς να περάσουν έξω από το δωμάτιο για να της χορηγήσει ηρεμιστική ένεση. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκλεισε τις κουρτίνες που υπήρχαν γύρω από το κρεβάτι κι αντί για αντιβιοτικό, της χορήγησε αναισθητικό φάρμακο, με αποτέλεσμα η κοπέλα να ναρκωθεί. Μια νοσηλευόμενη σε διπλανό κρεβάτι τράβηξε την κουρτίνα για να διαπιστώσει ότι ο νοσηλευτής ασελγούσε σε βάρος του νεαρού κοριτσιού.

Σε έρευνα της αστυνομίας είχε βρεθεί στην κατοχή του δράστη ένα κενό φιαλίδιο που περιείχε το φαρμακευτικό σκεύασμα και στο αυτοκίνητο του άλλα πέντε, τα οποία όπως προέκυψε, είχε αφαιρέσει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγήθηκε στο δικαστήριο χθες αφορούσαν την απόπειρα του βιασμού, την επικίνδυνη σωματική βλάβη, την έκθεση σε κίνδυνο, την υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από την υπηρεσία και την κατοχή και διάθεση ναρκωτικών. Κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, αν και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στη διαδικασία εκπροσωπήθηκε ως πολιτική αγωγή και το νοσοκομείο της Δράμας.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, κύριος Μ.Τάσσου, μιλώντας στην εκπομπή «Tatiana Live», εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη του εντολέα του, όχι μόνο προς την παθούσα, αλλά ευρύτερα προς το κοινωνικό σύνολο.

«Κτήνος» είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο η μητέρα του θύματος, ζητώντας από την δικαιοσύνη να τον κλείσει μέσα. «Το κορίτσι μου ήταν γυμνό από το χειρουργείο, αυτός κατέβασε το παντελόνι του και άρχισε να αυνανίζεται. Είδα πόδια της ανοιχτά και μου μπήκανε υποψίες», είχε πει η ίδια.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του είχε ισχυριστεί πως αισθάνεται άσχημα για την πράξη του, τονίζοντας όμως ότι ουδέποτε άγγιζε την ασθενή.

«Έλαμψε η αλήθεια, αποδείχτηκαν όλα όσα έκανε ο κατηγορούμενος, είναι αισχρό να μας φυλάει ένας τέτοιος άνθρωπος σε νοσοκομείο», δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο δικηγόρος της 23χρονης, Μ.Αποστολίδης, καταγγέλλοντας παράλληλα την κατάσταση με τα φάρμακα στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο πατέρας της 23χρονης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε ότι νιώθει δικαιωμένος με την απόφαση της δικαιοσύνης.  

Σημειώνεται ότι ήταν γυναίκα η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο νοσηλευτής αναμένεται να καταθέσει έφεση και να οδηγηθεί στην φυλακή.

BINTEO E