Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ δεν έμεινε ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ! Η ποινή στον Χρυσαυγίτη που ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα "πού είναι ο Παύλος σου τώρα;"

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε έφεση

Τιμωρήθηκε ο Χρυσαυγίτης που ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα "πού ε

O άνδρας που στο περιθώριο της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φλεβάρη σχολίασε με ανάρμοστο τρόπο τον χαμό του Παύλου Φύσσα, απευθυνόμενος στη μητέρα του, λέγοντας "πού είναι τώρα ο Παύλος σου;" κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, από το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 7 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η οικογένεια του αδικοχαμένου Παύλου είχε καταθέσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο δικαστήριο, για την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κατέθεσε, κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι «οι χειρονομίες του (του κατηγορούμενου) ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα».

«Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι» είπε χαρακτηριστικά η χαροκαμένη μάνα. 

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η κα Φύσσα είδε φωτογραφίες από τα επεισόδια που είχαν εκτυλιχθεί στη δικαστική αίθουσα κι αναγνώρισε τον κατηγορούμενο. Την αναγνώριση επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας. «Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό, για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός» ανέφερε.

Και ο αδερφός της Μάγδας Φύσσα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι είχε την πρόθεση «να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

Ο κατηγορούμενος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Κατά την απολογία του, τόνισε ότι είναι "χριστιανός ορθόδοξος" ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες». Αρνήθηκε τις κατηγορίες και ζήτησε να κληθούν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί, ώστε να στηρίξουν το επιχείρημά του ότι «όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω».

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε έφεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top