ΟΡΓΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στο ΑΠΘ! Κλοπές, ναρκωτικά και πορνεία μέσα στο πανεπιστήμιο

Κραυγή απόγνωσης από τους καθηγητές και τους φοιτητές του ιδρύματος

ΟΡΓΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στο ΑΠΘ

Από ναός της εκπαίδευσης και της γνώσης το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας, όπου η εγκληματικότητα ανθεί, χωρίς κανείς να κάνει το οτιδήποτε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Με μια επιστολή αγωνίας που δημοσιεύει η Καθημερινή, ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Κωνσταντίνος – Βασίλειος Κατσάμπαλος, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας και 471 φοιτητές που την υπογράφουν, περιγράφουν με τα πιο γλαφυρά χρώματα την καθημερινότητα που ζουν στο ΑΠΘ.

 «Αρνούμαστε να προσερχόμαστε για μάθημα σε έναν χώρο όπου "ανθίζει" το εμπόριο ναρκωτικών γεμάτο χρησιμοποιημένες σύριγγες», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή και συνεχίζει:

«Από τα πιο απλά περιστατικά - όπως η διαρκής παρουσία μεγάλου αριθμού χρηστών ναρκωτικών σε χώρους του ιδρύματος π.χ. στο κυλικείο της σχολής - έως τα σοβαρά, δηλαδή την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του πανεπιστημίου και τα ακόμη κρισιμότερα όπως ο θάνατος ανθρώπων εντός του πανεπιστημίου, όλα δημιουργούν την αίσθηση μόνιμης ανασφάλειας και φόβου για το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Όπως σημειώνουν, η διακίνηση ναρκωτικών, ακόμα και στο κυλικείο του πανεπιστημίου είναι καθημερινή, αλλά και η παρενόχληση φοιτητών και φοιτητριών από εμπόρους ναρκωτικών.

Επίσης αναφέρεται ότι έγινε σύσκεψη για το θέμα, παρουσία φορέων της Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφασιστεί η αύξηση των μέτρων φύλαξης του ιδρύματος και ότι υπεγράφη συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ για από κοινού δράσεις.

Παρ’ όλ’ αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα ότι ελήφθησαν φαίνεται να μην έχουν κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, καθώς το προσωπικό ασφαλείας αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση», συνεχίζουν οι φοιτητές στην επιστολή, ενώ ο Πρύτανης του ΑΠΘ Π. Μήτκας έσπευσε να απαντήσει σε όσους ήδη έχουν αρχίσει να ισχυρίζονται ότι η επιστολή αυτή είναι μια προσπάθεια για να καταργηθεί το άσυλο.

«Η αίσθηση ότι στο πανεπιστήμιο, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πρέπει να πάψει», σημείωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top