Ακόμα και το Κολωνάκι ΛΥΓΙΣΕ! Η χρυσή περιοχή ΣΥΜΒΟΛΟ του πλούτου και της χλιδής... γέμισε λουκέτα

Κάποτε επιχειρηματίες πλήρωναν όσο όσο για να αποκτήσουν ένα μαγαζί και σήμερα εγκαταλείπουν άρον άρον ακόμα και τα σπίτια τους

Ακόμα και το Κολωνάκι ΛΥΓΙΣΕ!

Οι μεγαλύτεροι σίγουρα θα θυμάστε τις παλιές «χρυσές» εποχές του Κολωνακίου και οι μικρότεροι θα έχετε ακούσει για το ποτέ άλλοτε στέκι της «ελίτ» των Αθηνών. Τότε που «θαμώνες» της ήταν άνθρωποι με γεμάτο πορτοφόλι, ύφος μπλαζέ και ρούχα γνωστών οίκων μόδας.

Aπό τότε τα πράγματα άλλαξαν, μιας και η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και χρόνια, δεν έχει αφήσει κανέναν και καμία περιοχή ανεπηρέαστη.

Το οδοιπορικό στο Κολωνάκι με την κάμερα 360 μοιρών του star.gr, είναι ενδεικτικό της νέας τάξης πραγμάτων. Η περιοχή θέλοντας και μη, έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες των καιρών.

Πλέον δεν θα χαζέψεις απλά στις βιτρίνες μαγαζιών των οποίων οι τιμές ήταν απαγορευτικές για το πορτοφόλι του μέσου Έλληνα. Τώρα θα μπεις στο εσωτερικό τους και κάτι θα βρεις να αγοράσεις σε καλή τιμή. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που θα δεις να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα «10ήμερο προσφορών». Τις τιμές τους έχουν ρίξει –σχετικά- και κάποια καφέ, μπαρ και εστιατόρια της περιοχής.

Βέβαια πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που δεν άντεξαν το βάρος της οικονομικής κρίσης, Έτσι κατά μήκος της οδού Σκουφά, καθώς επίσης και σε κάθετους δρόμους μέχρι και την πλατεία Δεξαμενής θα δεις πολλά μαγαζιά που ενοικιάζονται ή πωλούνται.

Είναι σίγουρα στενάχωρο να βλέπεις μια περιοχή που η αίγλη της δεν άφηνε κανέναν ασυγκίνητο, να πασχίζει να «επιβιώσει». Όμως, όπως η ζωή δείχνει, σε δύσκολες στιγμές κερδισμένοι είναι όσοι προσαρμόζονται…

Γνωρίζετε ότι κάποτε το Κολωνάκι το έλεγαν «κατσικάδικα»; Η ιστορία της αριστοκρατικής γειτονιάς όπου κάποτε έβοσκαν πρόβατα... 

Πριν το Κολωνάκι γίνει το κοσμικό στέκι της μεταπολεμικής Αθήνας, ήταν για πολλούς αιώνες ένας μεγάλος βοσκότοπος, κάτω από τον Λυκαβηττό. Γι’ αυτό οι Αθηναίοι αποκαλούσαν την περιοχή «Κατσικάδικα».

Πώς πήρε όμως η περιοχή την ονομασία της;

Από μια πραγματική μικρή κολόνα που τοποθετήθηκε κάποτε στην πλατεία Δεξαμενής, μετά από μια θυσία ζώων.

 

*Πηγή ασπρόμαυρων φωτο: Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

email: mkipreou@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top