ΟΔΥΣΣΕΙΑ για έγκυο! Χρειάστηκαν τρεις αεροδιακομιδές για να φτάσει από την Άνδρο στην Αθήνα

35χρονη από την Καβάλα "έσβησε" μετά από επιπλοκή γέννας

Οι πληγές στο ΕΣΥ παραμένουν ανοιχτές και καθημερινά ασθενείς, γιατροί και προσωπικό παίζουν τη ζωή τους κορώνα- γράμματα. Στην Καβάλα μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά από επιπλοκή γέννας. Στην Άνδρο για να γεννήσει μια γυναίκα με καισαρική και να σωθεί το μωρό της, χρειάστηκαν τρεις αεροδιακομιδές. Στη μια από αυτές κινδύνευσαν 6 άτομα και το μωρό!

Η Ράνια Ταουσάνη είναι 30 χρόνια μαία στο κέντρο υγείας Άνδρου. Έχει τρία παιδιά και δυο εγγόνια κι έχει ζήσει δεκάδες αεροδιακομιδές. Την περασμένη Κυριακή όμως έζησε μια πραγματική οδύσσεια. Μια μητέρα 41 χρόνων που έπρεπε να γεννήσει με καισαρική, παρουσίασε υψηλή πίεση και αιμορραγία. Ευτυχώς το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα και η γυναίκα μεταφέρθηκε και γέννησε στη Σύρο. Το μωρό όμως έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα. Η μαία συνόδευσε το μωρό με το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας όμως λόγω μηχανικής βλάβης, έγινε αναγκαστική προσγείωση στην Κέα. Από εκεί, ένα τρίτο ελικόπτερο τους μετέφερε τελικά με ασφάλεια στην Αθήνα.

«Έτυχε τώρα να είμαστε καλός καιρός, να έρθει γρήγορα ελικόπτερο από τη Σύρο που είναι 15 λεπτά. Έχει τύχει όμως και Φεβρουάριο με 8-9 μποφόρ που να μην έρχεται τίποτα και να πετάνε οι πιλότοι με κίνδυνο της ζωής τους και να μπαίνουμε μέσα όλοι μαζί και να μην ξέρουμε πως θα φτάσουμε μέχρι την Αθήνα» περιγράφει στο STAR.

Η μαία προσευχήθηκε στη Μεγαλόχαρη της Τήνου και συγκινημένη είπε στο STAR πως 7 ψυχές, σώθηκαν από θαύμα...

«Το πόσο κινδυνεύσαμε το καταλάβαμε αφού προσγειωθήκαμε. Γιατί όπως καταλαβαίνετε οι πιλότοι κοίταγαν πως θα σωθούμε και όχι να μας το πούνε εκείνη την ώρα. Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα προαίσθημα».

«ΕΣΒΗΣΕ» 35χρονη από την Καβάλα

Μια γυναίκα από την Καβάλα, γέννησε σε ιδιωτικό μαιευτήριο, όμως παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης. Γιατροί και προσωπικό έπεσαν κυριολεκτικά πάνω της για να τη σώσουν και σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, για 4 ώρες πάλεψαν με μια σειρά από επεμβάσεις.

Όμως η μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου ήταν κλειστή λόγω της προγραμματισμένης ετήσιας απολύμανσης. Έτσι, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ξάνθης που διέθετε κρεβάτι εντατικής. Δυστυχώς όμως η γυναίκα έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top