Εικόνες που σπαράζουν την καρδιά! Κάτοικοι της Βρίσας ΚΛΑΙΝΕ στα χαλάσματα των σπιτιών τους

Αγανακτισμένοι με την πολιτεία - "Δεν έδωσαν κράνη σε όλους"

«Ούτε για ζήτω» δεν φτάνουν τα κράνη που έστειλε η πολιτεία στους κατοίκους του χωριού Βρίσα, ώστε να μπορέσουν να μπουν στα γκρεμισμένα σπίτια τους για να πάρουν προσωπικά τους αντικείμενα, έπειτα από σχετική οδηγία που εξεδόθη μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ! 

Τα κράνη για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους της Βρίσας είναι ελάχιστα, τα φοράνε εναλλάξ και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Ούτε ένα κράνος δεν μπορεί να μας προσφέρει αυτή τη δύσκολη στιγμή το κράτος, μας λένε εξοργισμένοι οι κάτοικοι, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία και τους πολιτικούς.

"Λυγίζουν" στα χαλάσματα

Μέσα στο χωριό οι εικόνες συγκλονίζουν. Κάτοικοι της Βρίσας αντικρίζουν για πρώτη φορά τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους και λυγίζουν. Η φωνή τους σπάει, ξεσπάνε στα χαλάσματα και κλαίνε

Μέσα στα συντρίμμια, άλλοι με κράνη και άλλοι όχι, προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν. Μέσα σε σεντόνια, κουβέρτες, πλαστικές σακούλες και κιβώτια ...στοιβάζουν τα λιγοστά πια υπάρχοντα τους. Ακόμη και στους ώμους κουβαλάνε τραπέζια και καρέκλες. 

«Όλη μου η ζωή και του μπαμπά μου και του παππού μου ήταν αυτά που φτιάξαμε και τώρα μένουμε μέσα στο αυτοκίνητο σαν τα σκυλιά», λέει ένας από τους κατοίκους στο Star

Μοναδικό φαινόμενο χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τον συγκεκριμένο σεισμό.

Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται. Λύση πάντως βρέθηκε για την ανακατασκευή του ισοπεδωμένου σχολείο του χωριού.  Η μαθητική κοινότητα του Κολλεγίου Ψυχικού προτίθενται να αναλάβει τα έξοδα για την επανακατασκευή του σχολείου. «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη με αυτό που έγινε, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», είπε μια δασκάλα στην κάμερα του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top