Σε δίκη παραπέμπεται ο Θωμάς Λιακουνάκος για την υπόθεση της προμήθειας των Ιπτάμενων Ραντάρ

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνουν μαζί με τον επιχειρηματία 21 άτομα συνολικά

Σε δίκη παραπέμπεται ο Θωμάς Λιακουνάκος για την υπόθεση της προμήθειας των Ιπτάμενων Ραντάρ

Σε δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ, για την οποία μάλιστα προφυλακίστηκε, παραπέμπεται σε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος , πρώην στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας , τραπεζίτες αλλά και στελέχη της Ericsson.

To Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, δείχνει το δρόμο για το δρόμο για το εδώλιο σε συνολικά 21 άτομα τα οποία συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διακίνηση μίζας μαμούθ που φέρεται να κατέληξε, σύμφωνα με την κατηγορία,  στους Γιάννη Σμπώκο και Άκη Τσοχατζόπουλο.

Το δρόμο για την δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης άνοιξε το …βαθύ λαρύγγι από την Σουηδία, ένας πρώην αξιωματούχος της Ericsson ο οποίος άνοιξε το στόμα του, δυο φορές στις ελληνικές αρχές.

Σε αυτές τις καταθέσεις, του Liss Olof Marten Nenzell o oποίος εργαζόταν στην εταιρεία μέχρι το 2002, αποκάλυψε διακίνησης τεράστιων ποσών μίζας.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τους 21 εκ των 26 κατηγορουμένων στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες Ζαν Κλωντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας. Επίσης, παραπέμπεται ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ αλλά και στελέχη της εταιρίας Ericsson.   Σύμφωνα με την κατηγορία στην υπόθεση φέρονται να  διακινήθηκαν «μίζες» εκατομμυρίων  από την σουηδική εταιρεία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο αλλά και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top