Και ΝΕΑ εισαγγελική έρευνα για τους σεισμολόγους που προέβλεπαν μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο

Έπειτα από τις καταγγελίες του Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη

Και ΝΕΑ εισαγγελική έρευνα για τους σεισμολόγους που προέβλεπαν μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο

Δεύτερη έρευνα, μετά την παρέμβαση από την Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου, ξεκίνησε και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μετά  τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για σεισμολόγους που προχώρησαν σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού». 

Ο υπουργός απέστειλε αίτημα – καταγγελία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και αναφέρει:

«….Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, της εκτίμησης και αποκατάστασης των ζημιών και την κατά το δυνατό άμεση επαναφορά της ομαλότητας της καθημερινότητας της ζωής στις πληγείσες περιοχές».

Όμως – λέει- «….άτομα επικαλούμενα την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις, που παρεμποδίζουν σοβαρά το έργο της Πολιτείας και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».

Την έρευνα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, στην Αθήνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top