Σε απόγνωση οι κάτοικοι στη Βρίσα! Βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν ότι μπορούν από τις περιουσίες τους

Σε ξενοδοχεία και στο γηροκομείο θα στεγαστούν οι σεισμοπαθείς

Δραματική είναι η κατάσταση στα Βρίσα της Μυτιλήνης, το χωριό που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Όπως μετέδωσε από εκεί ο ρεπόρτερ του Star, Λάμπρος Δεμερτζής, οι κάτοικοι βάζουν πλέον σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές τους πηγαίνοντας στα μισογκρεμισμένα σπίτια τους για να περισώσουν ό,τι μπορούν από εκεί.

Και όλα αυτά χωρίς να φορούν κράνη και με τον κίνδυνο ένας ισχυρός μετασεισμός να γκρεμίσει ολοσχερώς τα κτίρια που δεν έχουν ισοπεδωθεί.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ακόμα ότι δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος για να τους βοηθήσει στο θέμα της στέγης, ενώ οι ίδιοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τις περιουσίες τους θαμμένες κάτω από τα χαλάσματα, χωρίς να υπάρχει ένας ειδικός ψυχολόγος για να τους στηρίξει.

Πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ συνολικά 232 σεισμοπαθείς της Βρίσας έχουν στεγαστείσε ξενοδοχεία και στο γηροκομείο Πολιχνίτου.

Επίσης σε σπίτια συγγενών διαμένουν 85 άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι επέλεξαν να μη ζητήσουν κατάλυμα.

Σε όσους φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία παρέχεται πλήρης διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό). Την διατροφή των υπολοίπων έχει αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρείας «Ηλιαχτίδα», ενώ η διανομή του φαγητού γίνεται με τον συντονισμό του προέδρου της Κοινότητας Βρίσας, Στρατή Παράκοιλα.

Με ανακοίνωση του δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι έχει εξαντληθεί η δυνατότητα φιλοξενίας σεισμοπλήκτων σε δωμάτια στην περιοχή των Βατερών. 
Όσοι ενδιαφέρονται να φιλοξενηθούν σε καταλύματα εκτός Βατερών, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22510 42843 με την υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό Κατερίνα Βαρουκτσή. 

Στην ίδια μπορούν να απευθύνονται και όσοι σεισμοπαθείς αντιμετωπίζουν ανάγκες φαρμάκων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top