ΜΟΝΙΜΗ η εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι- ΜΠΛΟΚΑ για όπλα και ναρκωτικά

Σε εφαρμογή το σχέδιο άμεσης δράσης

Σταδιακά, το Μενίδι αρχίζει να παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα, με μπλόκα της Αστυνομίας και έρευνες σε οχήματα για τον εντοπισμό όπλων και ναρκωτικών. Οι κάτοικοι πάντως καταγγέλλουν ότι οι άσκοποι πυροβολισμοί συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο, Παρασκευή, πέντε υπουργοί, σε κοινή συνέντευξη τύπου, θα ανακοινώσουν τις παρεμβάσεις οι οποίες δρομολογούνται για την περιοχή.

Εικόνες σαν αυτές που θα δείτε στο βίντεο, με αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα στους δρόμους του Μενιδίου, μέχρι τώρα δεν ήταν συνηθισμένες. Σιγά σιγά η εικόνα στην πόλη φαίνεται να αλλάζει.

Οι αστυνομικοί ανοίγουν ακόμη και τα καπό των αυτοκινήτων. Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί, ακόμη και στις μηχανές και τα καθίσματα των οχημάτων.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι οι άσκοποι πυροβολισμοί συνεχίζονται. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, μια σφαίρα έχει καρφωθεί στην ταράτσα σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης την ώρα εκείνη βρισκόταν στην ταράτσα και έκανε κάποιες δουλειές.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Χθες, Τετάρτη, το βράδυ, έκλεισαν την Αττική οδό.

Η πορεία είχε ξεκινήσει από την Πλατεία Καράβου. Προς στιγμήν, υπήρξε μικροένταση μεταξύ των κατοίκων.

Ένας νεαρός άνδρας προσήχθει στο αστυνομικοί τμήμα, όταν διαπληκτίσθηκε με κατοίκους, γιατί ήθελε να περάσει με το αυτοκίνητό του από το σημείο της συγκέντρωσης. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες, εκείνος αντιστάθηκε και αναγκάστηκαν να τον πάνε σηκωτό στο περιπολικό.

Αύριο, Παρασκευή, το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών, ο υπουργός Παιδείας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτισμού, μαζί με εκπροσώπους του δήμου και της Περιφέρειας, θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου για την κατάσταση στο Μενίδι και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top