ΣΑΠΙΖΕΙ το υπερσύγχρονο μηχάνημα ρομποτικής χειρουργικής επειδή...κοστίζει η χρήση του!

Κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα σκουριάζει

Η περιπέτεια υγείας του Σταύρου Θεοδωράκη ανέδειξε ένα ακόμη πρόβλημα στον χώρο της υγείας. Υπερσύγχρονα μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία δεν χρησιμοποιούνται λόγω κόστους και σκουριάζουν. Αποτελεσμα: Οι ασθενείς να κατευθύνονται στα ιδιωτικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος διαγνώστηκε με αντιμετωπίσιμο καρκίνο του προστάτη, θα μπορούσε να είχε χειρουργηθεί με ρομποτικό μηχάνημα σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως στο Λαϊκό, που διαθέτει ένα τέτοιο. Όμως, ακριβώς επειδή το μηχάνημα αυτό βρίσκεται σε αχρηστία, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναγκάστηκε τελικά να απευθυνθεί και να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Είναι η θλιβερή πραγματικότητα στο ΕΣΥ που αργοπεθαίνει...

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το υπερσύγχρονο μηχάνημα ρομποτικής χειρουργικής σαπίζει, ακριβώς επειδή το Δ.Σ του νοσοκομείου αποφάσισε πως το κόστος συντήρησής του είναι τεράστιο.

Οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία στο ΕΣΥ γνωρίζουν πως ένα ρομποτικό μηχάνημα θα έδινε μια νέα πνοή στο νοσοκομείο, όμως, όπως λένε, εδώ υπάρχει μια τεράστια λίστα αναμονής, ακόμα και για ένα απλό χειρουργείο. Συγκεκριμένα, μας είπαν πως κάποιοι περιμένουν ακόμα και 5 μήνες!

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το μηχάνημα παροπλίστηκε, καθώς στο νοσοκομείο δεν γίνονταν συχνά επεμβάσεις με αυτό, ενώ η συντήρησή του κοστίζει 60.000 ευρώ το χρόνο. Έτσι, όσοι θα μπορούσαν να χειρουργηθούν για καρκίνο του προστάτη, δυστυχώς θα πρέπει να κάνουν επέμβαση με νυστέρι!

Το Λαϊκό Νοσοκομείο είναι το μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο που διαθέτει από τον Ιούλιο του 2008 ένα τέτοιο μηχάνημα, το οποίο αγοράστηκε 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top