Στους δρόμους χιλιάδες ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΙ συνταξιούχοι: "Θα μας κάνουν ζητιάνους"

Οργή για τις συντάξεις-ψίχουλα

Κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, χιλιάδες συνταξιούχοι από όλη την Ελλάδα πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και διαδήλωσαν κάτω από τον καυτό ήλιο για τις περικοπές των συντάξεών τους.

Στα 88 του χρόνια, ο κύριος Σταύρος Βογιατζής είναι στην πρώτη γραμμή. Φωνάζει για τις περικοπές που έχει υποστεί. Φωνάζει για τα εγγόνια του, που θα φύγουν από την Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο.

«Μέχρι την τελευταία πνοή, εδώ θα την δώσουμε, εδώ θα τη δώσουμε για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που τα διώχνουν από το κράτος».

Ο κύριος Αλέξανδρος Στεφάνατος ταξίδεψε από την Πάτρα, προκειμένου σήμερα, Πέμπτη, να διαδηλώσει. Ναυτικός 23 χρόνια, αλλά η φουρτούνα που ζει τώρα, όπως μας λέει, είναι η πιο άγρια.

«Ο τελευταίος μισθός μου ήταν 2200 ευρώ και τώρα παίρνω 730 ευρώ σύνταξη, να ταΐσω τρεις γυναίκες και τον εαυτό μου. Έχω μια γυναίκα και δυο κόρες».

Ο κύριος Λάμπρος Λαζαρίνης, συνταξιούχος του ΙΚΑ, κατέβηκε από την Αιτωλοακαρνανία  στην Αθήνα, καθώς η σύνταξή του, όπως λέει, δε φτάνει. 

«Από 13 χρονών δουλεύομε οικοδομή και παίρνουμε τέσσερα κατοστάρικα το μήνα».

Δεν τους πτοήσαν ούτε οι υψηλές θερμοκρασίες, ούτε η απόσταση. Πάνω από 3 χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Κοτζιά και έκαναν πορεία. Διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες περικοπές, αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου, η οποία, ισχυρίζονται, θα τους αφαιρέσει μια σύνταξη ακόμα το μήνα.

Οι συνταξιούχοι επέδωσαν επιστολή στα κόμματα της βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top