ΚΗΔΕΨΑΝ με δάκρυα την μάνα που έσβησε στο σεισμό - Ήταν όλοι εκεί εκτός από τον σύζυγο της

Μέσα στα χαλάσματα η Βρίσα της Λέσβου αποχαιρέτησε την 43χρονη Ελένη Βαλελή- Πρώτη Ανάρτηση 15-06-2017 20:03

Με δάκρυα στα μάτια και ένα «γιατί» ζωγραφισμένο στα πρόσωπα τους οι κάτοικοι του χωριού Βρίσα αποχαιρέτησαν την 43χρονη Ελένη Βαληλή, η οποία έχασε τη ζωή της, στο μεγάλο σεισμό της Λέσβου.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης, περιστοιχισμένοι από τα χαλάσματα των σπιτιών τους, που ισοπέδωσε ο ισχυρός εγκέλαδος συγγενείς και φίλοι είπαν το απόγευμα της Πέμπτης το τελευταίο αντίο στην άτυχη μητέρα δύο παιδιών που αν και πάλευε με τον καρκίνο έχασε την ζωή της από τον σεισμό.

Η κηδεία της έγινε στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και το «παρών» έδωσε όλο το χωριό που έκανε μια μεγάλη διαδρομή προκειμένου να θάψει την Ελένη στο νεκροταφείο της περιοχής. Εκεί ήταν όλοι όσοι αγάπησαν την Ελένη, εκτός από τον σύζυγο της, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο ΚΑΤ.

«Έφυγε το στήριγμά μου»

Σκιά του εαυτού του…ο Γιώργος Βαληλής. Aνήμπορος να περπατήσει, δεν μπόρεσε καν να πει το τελευταίο αντίο. Η άμεση ανάγκη να χειρουργηθεί στο πόδι, επέβαλε την μεταφορά του στην Αθήνα και τον κράτησε μακριά απ' την κηδεία της γυναίκας του.

Η ζωή που ήξερε, θάφτηκε στα χαλάσματα. Κι όμως, πήρε με δανεικά το πλοίο της γραμμής για να έρθει στο ΚΑΤ. Έγινε έρανος στο χωριό για 180 ευρώ!

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, απαντά στον άνθρωπο που έχασε τα πάντα ότι δεν ήταν επείγον περιστατικό. Αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ, με τα συνήθη κοσμητικά επίθετα "βοθροκάναλα" και "καλοταϊσμένα παράσιτα", επειδή μετέφεραν τα λόγια ενός σεισμοπαθή.

Αυτό που παρέλειψε, βέβαια, να μας εξηγήσει, κατά τη συνήθη τακτική του, είναι γιατί η πολιτεία δεν έκανε μια εξαίρεση απ΄ τα προβλεπόμενα για τον μόνο σοβαρά τραυματία αυτού του σεισμού. Γιατί δεν φρόντισε να πληρώσει το εισιτήριο ενός ανθρώπου που έχασε γυναίκα, σπίτι και δεν ξέρει καν πότε θα ξαναπερπατήσει.

Εκτός κι αν ο κ. Πολάκης θεωρεί φυσιολογικό ένας άνθρωπος με σπασμένη λεκάνη και ισχίο να ψάχνει στα συντρίμμια για 180ευρώ… Ο δήμαρχος έρχεται τώρα, παρότι δεν έχει την ευθύνη, να καλύψει τα αυτονόητα…

Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, o Γιώργος Βαληλής έχει σοβαρά κατάγματα στη λεκάνη και στα πόδια και δεν μπορεί να περπατήσει.

O ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μέσα από το ΚΑΤ, σπάραξε για την σύζυγό του: «Όλο το χωριό θα την αποχαιρετήσει και εγώ δεν θα είμαι. Δεν θα είμαι στον τάφο της να της αφήσω ένα λουλούδι. Ούτε στο σπίτι μου δεν μπόρεσα να της αφήσω ένα λουλουδάκι».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top