Οι καταυλισμοί των Ρομά...άβατο για την ΕΛ.ΑΣ.

Απαγορευμένες ζώνες στην Αττική

Αίσθηση προκαλεί ένα ηχητικό ντοκουμέντο όπου περιπολικό που καταδιώκει  κλεμμένο αυτοκίνητο  με κακοποιούς, παίρνει ρητή  εντολή από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να βγει αμέσως από τον καταυλισμό στο Ασπρόπυργο. Την ίδια ώρα ο υπουργός προστασίας του πολίτη εκπονεί επιτελικά σχέδια για την αστυνόμευση της Δυτικής Αττικής.

H σκληρή καταδίωξη που θα δείτε στο βίντεο και που έληξε εντελώς άδοξα με εντολή του ίδιου του κέντρου της αστυνομίας,  έγινε μόλις πριν από μερικές εβδομάδες στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ισχυρίζεται ωστόσο ότι, στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής, το άβατο ανήκει πλέον στο παρελθόν. 

Ο Νίκος Τόσκας δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «πλέον οι αστυνομικοί μπαίνουν στις περιοχές. Δεν μπαίνανε καθόλου! Μπαίνανε τα περιπολικά και φεύγανε πετροβολημένα και σπασμένα! Τώρα μπαίνουν τα περιπολικά, μπαίνουν οι αστυνομικοί».

Ακούγοντας το ηχητικό ντοκουμέντο από την καταδίωξη αλλά και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, αντιλαμβάνεται κανείς ότι από τη μια υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα και από την άλλη η εικονική πολιτική πραγματικότητα. Ο Νίκος Τόσκας, ωστόσο, καταστρώνει επιτελικά σχέδια για την αντιμετώπιση της ανομίας στην Δυτική Αττική. 

Στο δήμο Αχαρνών, στα Μέγαρα και στον Ασπρόπυργο θα περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί, ενώ δύο φορές το μήνα θα γίνονται επιχειρήσεις της ασφάλειας για όπλα και ναρκωτικά. Σ' αυτές τις ειδικές επιχειρήσεις, θα απασχολούνται πάνω από 1.000 αστυνομικοί, στους οποίους θα προστεθούν και 160 μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ. 

Προς το παρόν πάντως, τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής παραμένουν αποδεκατισμένα, ενώ στους καταυλισμούς εισέρχονται μόνο τα θωρακισμένα τζιπάκια της ΟΠΚΕ και όχι τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης.  

 

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top