Δεν σταματούν τα χτυπήματα της φύσης στους κατοίκους της Λέσβου, αφού μετά από το σεισμό που σημειώθηκε χθες στο νησί και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να ισοπεδωθεί ένα ολόκληρο χωριό, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο από το βράδυ προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού μέχρι της πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

O μετεωρολόγος κ. Μανώλης Αναδρανιστάκης εξηγεί ότι την Τετάρτη δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στους κατοίκους του νησιού από τον καιρό.Την Πέμπτη, όμως, ο καιρός θα αλλάξει από τις πρωινές, κιόλας, ώρες, με βροχές και καταιγίδες που θα αγγίξουν και το Βόρειο Αιγαίο.

Στη Μυτιλήνη, ειδικότερα, ενώ ο καιρός την Πέμπτη θα ξεκινήσει καλά, θα βρέξει τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ενδεχομένως να βρέξει και το βράδυ, που αναμένεται ο καιρός να βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς. 

Tags: