ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ Αλβανών στα εγκαίνια πλατείας στα Τίρανα! Νέες προκλητικές δηλώσεις για τη σκλαβωμένη Τσαμουριά

Σόου λίγο πριν από τις εκλογές

Σε σόου εξελίχθηκαν στα Τίρανα τα εγκαίνια της πλατείας Σκεντέρμπεη στην οποία έχει τοποθετηθεί πέτρα από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας ως μέρος της «σκλαβωμένης Τσαμουριάς»,  όπως δηλώνουν οι Αλβανοί, που σήμερα προχωρήσαν σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Το σόου των Αλβανών στην πλατεία Σκεντέρμπεη είχε από όλα. Ακόμα και παραλήρημα από τον δήμαρχο Τιράνων.

«Οι πέτρες που σήμερα στολίζουν την πλατεία  έρχονται από όλη την Αλβανία  από την Τροπόγια μέχρι το Σκράπαρι , από την Κορυτσά μέχρι τη Μαλισέβα,  από το Κούκες μέχρι τη Λέζα, από το Αργυρόκαστρο μέχρι το Μοναστήρι, και πιο πάνω ακόμα και όλα ενώνονται σε ένα φανταστικό μωσαϊκό  που συμβολίζει την ενωμένη Αλβανία», είπε.

Οι δηλώσεις του δημάρχου δεν έγιναν τυχαία. Στην πλατεία έχει τοποθετηθεί και πέτρα από τους Φιλιάτες του νομού  Θεσπρωτίας. Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι είναι μέρος της σκλαβωμένης Τσαμουριάς. Το Σάββατο έδωσαν το σόου τους και  την Κυριακή ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων προκαλεί και πάλι με νέες του δηλώσεις.

Τα εγκαίνια της κεντρικής πλατείας των Τιράνων είχαν πολύ χορό, τραγούδι αλλά και ομιλία του Έντι Ράμα . Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αλβανό πρωθυπουργό να δώσει το σόου του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.  Σε πολλούς θύμισε τις συγκεντρώσεις Ερντογάν  και όλα ήταν κομμένα και ραμμένα στο πρόσωπο του Έντι Ράμα..

Για κακή του τύχη όμως οι κάμερες τον έδειξαν να σκοντάφτει λίγο πριν ανέβει στο βήμα.

Οι Αλβανοί επισήμως δεν έχουν απαντήσει στις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα για την πέτρα από τους Φιλιάτες. Παρά τη δυσαρέσκεια από τη χώρα μας όχι μόνο δεν την έβγαλαν από την πλατεία, αλλά έδωσαν ένα φαντασμαγορικό σόου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top