ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ το Αμύνταιο μετά την κατολίσθηση του ορυχείου – ΦΩΤΟ

Προειδοποιεί η ΔΕΗ ότι παραμένει ο κίνδυνος στην περιοχή

Βιβλική είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στην περιοχή του Ορυχείου Αμυνταίου μετά από την κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το kozan.gr κάτω από 50 εκ. κυβικά χώματος θάφτηκαν τέσσερις από τους έξι καδοφόρους εκσκαφείς του ορυχείου, ενώ για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν 7 – 8 σπίτια του οικισμού των Αναργύρων που βρίσκεται δίπλα από το ορυχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατολίσθηση οφείλεται σε καθίζηση που παρατηρείτο το τελευταίο διάστημα και μάλιστα είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αναργύρων, οι οποίοι ζητούν εδώ και χρόνια τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η καταστροφή,  που στελέχη της επιχείρησης και συνδικαλιστές, εκτιμούν ότι ίσως η κατολίσθηση αυτή θα σημάνει και το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου.

Ευτυχώς η διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας είχε φροντίσει τις προηγούμενες μέρες να αποκλείσει το χώρο κι έτσι δε θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.

Η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί όσους πήγαν ή σκέφτονται να πάνε στο χώρο της κατολίσθησης να το αποφύγουν, καθώς παραμένει μεγάλος ο κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

«Με αφορμή αναφορές που θέλουν την παρουσία περαστικών από το χώρο της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμύνταιου και παρά τα πολύ υψηλά μέτρα φύλαξης που ήδη έχουμε σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία θεσπίσει, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι απαγορεύεται ρητά η προσέλευση στο χώρο αυτό διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας για τους ίδιους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top