Νέο παραλήρημα Αλβανών Εθνικιστών- "Σκλαβωμένη Τσαμουριά" οι Φιλιάτες

Δείτε το βίντεο

Η νέα πρόκληση των Αλβανών  ήρθε με αφορμή τα εγκαίνια της κεντρικής πλατείας Σκεντρμπέι που έγιναν τον Σάββατο στα Τίρανα.

Ο δήμαρχος Τιράνων  ζήτησε να τοποθετηθούν  συμβολικά πέτρες στην πλατεία από διάφορα μέρη της Αλβανίας. Έφθασαν όμως στο σημείο να τοποθετήσουν πέτρα από τους Φιλιάτες του Νομού Θεσπρωτίας.Ο ισχυρισμός τους ότι ανήκουν  στην σκλαβωμένη, όπως την αποκαλούν, Τσαμουριά.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων πριν από λίγες ώρες ήταν σε εθνικιστικό παραλήρημα σε ομιλία  του στο κέντρο των Τιράνων.

Η πέτρα από τους Φιλιάτες έχει τοποθετηθεί ήδη στην πλατεία Σκεντερμπέι. Η πρεσβεία μας στα Τίρανα αντέδρασε έντονά στη νέα Ελληνικό προκλητικότητα των Αλβανών ενημερώνοντας ταυτόχρονα και το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ελληνική πλευρά σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέσυρε από τα σημερινά εγκαίνια της πλατείας την συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Δήμου Δρόπολης. Οι Αλβανοί παρά τις έντονές αντιδράσεις δεν πτοήθηκαν.

ΟΙ Έλληνες της μειονότητας πιστεύουν οτι στα αποψινά εγκαίνια οι Αλβανοί θα βρουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε νέες προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top