«Ο πόνος μου έφτασε στα βουνά»-Πατέρας από το Αγρίνιο έχασε τον 18χρονο γιο του και συγκλονίζει με επιστολή του στον Υπ. Υγείας

Το «κατηγορώ» στους γιατρούς του νοσοκομείου για αδιαφορία, ανεπάρκεια και συγκάλυψη

«Ο πόνος μου έφτασε στα βουνά»-Πατέρας από το Αγρίνιο έχασε τον 18χρονο γιο του και συγκλονίζει με επιστολή του στον Υπ. Υγείας

Ραγίζει καρδιές και συγκλονίζει η επιστολή που έστειλε ένας πατέρας από το Αγρίνιο στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας του να λάβει μέτρα για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου, εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες έχασε τον γιο του λόγω της αδιαφορίας των γιατρών, όπως καταγγέλλει.

Ο 18ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στη επιστολή του, ο πατέρας του αδικοχαμένου 18χρονου Σπύρου Μπάθα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά το τροχαίο ατύχημα του γιου του, καθώς και πώς τον είδε να αργοσβήνει και να υποφέρει από τους πόνους, χωρίς να δέχεται την κατάλληλη βοήθεια.

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Αναστάσιου Μπάθα του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αγρινίου
Κύριε Υπουργέ,
Εννιά ημέρες μετά το χαμό του γιού μου Σπύρου βρήκα το κουράγιο να σου γράψω για να σου μεταφέρω την αγωνία, τον πόνο και την αδικία που ένιωσα χάνοντας το παιδί μου στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Την Πέμπτη 25-5-2017 και ώρα 2 το μεσημέρι τον 18χρονο γιο μου Σπύρο κτύπησε αυτοκίνητο στο Αγρίνιο.
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί κατάλαβα ότι οι εφημερεύοντες ειδικευόμενοι γιατροί, ασχολήθηκαν μόνο με το τραύμα του στο δεξί πόδι.
Στη συνέχεια αντιλήφθηκα τη τηλεφωνική διαμάχη του ειδικευόμενου με τους χειρούργους και τους ορθοπεδικούς που θα έστελνε το παιδί μου. Πρότεινα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Ρίο. Με καθησύχασαν ότι θ’ αντιμετωπίσουν το περιστατικό στο Νοσοκομείο του Αγρινίου και τελικά τον πήγαν στην ορθοπεδική κλινική.
Ο γιος μου άρχισε να νιώθει δυνατούς πόνους, ζητούσε βοήθεια συνεχώς από τη μάνα του, παρακαλούσε επίμονα λέγοντας ότι δεν νιώθει καλά, ότι χάνει το φως του. Έντρομοι ζητούσαμε την βοήθεια των γιατρών, διότι αισθανόμασταν ότι το παιδί μας κινδυνεύει.
Καλούσαμε απεγνωσμένα τους γιατρούς και ζήσαμε μια ανεξήγητη επιθετικότητα και από τους νοσοκόμους και από τους γιατρούς που μας έλεγαν ότι τους ενοχλούμε αδικαιολόγητα.
Η νύχτα ήταν εφιάλτης. Οι πόνοι του γιου μου αντιμετωπίζονταν μόνο με ηρεμιστικά χάπια. Το πρωί της επόμενης μέρας το παιδί έπεσε σε κώμα και τότε ξεκίνησαν ν’ ασχολούνται μαζί του κάνοντας εξετάσεις (αξονική τομογραφία, κλπ). Τον μετέφεραν τελικά εσπευσμένα στην Μ.Ε.Θ., όπου το μεσημέρι μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί μου ξεψύχησε.
Ο πόνος μου έφτασε στα βουνά. Ο άδικος χαμός του με λύγισε. Λύγισε και τους Αγρινιώτες που το έμαθαν.
Υπουργέ μου, περιμένουμε από εσένα δικαίωση, όχι μόνο για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για όλη την πόλη που αγωνιά μπροστά στην ανικανότητα και την αδιαφορία στην ανθρώπινη ζωή από τους ανθρώπους του Νοσοκομείου.
Τέλειωσε την αδιαφορία, την ανεπάρκεια και τη συγκάλυψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε κι άλλον.
Εγώ και όλη η οικογένειά μου αλλά και οι συμπατριώτες μου περιμένουμε με αγωνία τη παρέμβασή σου. Ας είναι ο γιός μου το τελευταίο τους θύμα.
Αγρίνιο 6-6-2017
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Σπύρου».



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top