Είκοσι πέντε παράνομοι μετανάστες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Ελληνικών Αρχών. Είναι οι τελευταίοι που πέρασαν στην  Κω από την Τουρκία με τη βοήθεια  των δουλεμπόρων οι οποίοι συνελήφθησαν. Πάνω τους είχαν πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια τα οποία προμηθεύτηκαν από το κύκλωμα που τους έβαλε στην Ελλάδα. Οι αστυνομικοί καλούνται τώρα να δώσουν απάντηση στο ερώτημα  ποιοι από αυτούς είναι ακραίοι εξτρεμιστές και αν  έχουν σχέση με το ισλαμικό κράτος.

Τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών έδιναν την τέλεια κάλυψη σε όσους ήθελαν να μπουν στη χώρα μας παράνομα και χωρίς να κινήσουν υποψίες. Είχε στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που τους προετοίμαζε για να μπουν Ελλάδα και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο στόχος ήταν να μοιάζουν με Ευρωπαίο πολίτη, να έχουν ευπρεπή ενδυμασία, να φορούν ακόμα και γυαλιά μυωπίας. Σε ορισμένους  έβαφαν τα μαλλιά ή τα κούρευαν και σε κάποιους άλλους έβαζαν περούκες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες του κυκλώματος που έφερνε παράνομους μετανάστες στη χώρα μας είναι ένας ραδιοφωνικός παραγωγός, ένας οδηγός ταξί ακόμα και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων. Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές θα υποβάλλουν άμεσα σε βαλλιστική  εξέταση  και τα πυροβόλα όπλα που είχε το κύκλωμα στην κατοχή του.