Οι ΚΟΜΑΝΤΟ της ελληνικής ακτοφυλακής εν δράσει- Πάντα σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Εκπαιδεύονται για τυχόν κατάληψη πλοίου από τρομοκράτες

Οι κομάντος του λιμενικού είναι σε επιφυλακή για τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο καλοκαίρι. Η Κάμερα του Star κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από το κλιμάκιο ειδικών αποστολών της Ελληνικής ακτοφυλακής, σε επιχείρηση κατάληψης πλοίου από τρομοκράτη.

Με τα πλοία να γεμίζουν κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες για τα νησιά, το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα από «μοναχικό λύκο» είναι ένα πιθανό σενάριο. 

Στο εσωτερικό του πλοίου, η ομάδα ειδικών αποστολών του Λιμενικού ελέγχει προσεκτικά κάθε σημείο του. Εντοπίζουν τον ύποπτο και διατάζουν να πέσουν όλοι κάτω, όπως θα δείτε στο βίντεο, για να προστατευθούν από τυχόν αδέσποτες σφαίρες, καθώς δεν γνωρίζουν τον οπλισμό που έχει πάνω του ο τρομοκράτης.

Είναι οι άνθρωποι που θα κληθούν να βγάλουν ο φίδι από την τρύπα, αφού έχουν εκπαιδευτεί για αυτό το λόγο, ενώ δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν, αν απειληθούν ανθρώπινες ζωές.

Εκπαιδευμένοι ώστε, αν χρειαστεί, να απεγκλωβίσουν επιβάτες που  βρίσκονται σε ομηρία από τρομοκράτες ή και να χτυπήσουν από μεγάλη απόσταση μέσα από την θάλασσα, καθώς διαθέτουν άριστους ελεύθερους σκοπευτές.

Μέσα στο πλοίο, οι επιβάτες κοιτούν σαστισμένα τα όσα εξελίσσονται μπροστά στα μάτια τους. Πάνοπλοι άνδρες σε σχηματισμό, χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πλοίο για τυχόν τρομοκράτες που έχουν κρυφτεί.

Την ίδια στιγμή, στο λιμάνι, συνεργός του τρομοκράτη περιμένει στο αυτοκίνητο του, αλλά με αστραπιαία κίνηση, τα κομάντος τον αφοπλίζουν.

Οι σκληροτράχηλοι άνδρες των ειδικών αποστολών αναλαμβάνουν δράση εκεί όπου χρειάζονται αποφασιστικά πλήγματα στους επικίνδυνος κακοποιούς.

Το λιμενικό διαθέτει 21 επίλεκτες μονάδες σε όλη την χώρα, με αιχμή του δόρατος στα μεγάλα λιμάνια, εκεί όπου διακινείται πολύς κόσμος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top