Κοριτσάκι με το σύνδρομο της κούκλας Ραπουνζέλ σώθηκε από θαύμα! Έτρωγε τα μαλλιά της και είχαν γίνει μπάλα στο στομάχι της!

Τι είπαν οι γιατροί που είδαν την μικρούλα στο STAR

Από θαύμα σώθηκε ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο "Ραπουνζέλ". Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, η μικρή έτρωγε τα μαλλιά της, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τεράστια μάζα στο στομάχι της και να κινδυνέψει η ζωή της.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Πρόκειται για ένα από τα περιστατικά που οι γιατροί συναντούν κάθε 5 χρόνια στην Ελλάδα! Το 8χρονο κοριτσάκι έτρωγε μανιωδώς τα μαλλιά του... Έτσι, δημιουργήθηκε αυτός ο τεράστιος όγκος από τρίχες στο στομάχι του!

Μετά από παράπονα της μικρής για έντονη αδιαθεσία και πόνο στην κοιλιά, η μητέρα της αποφάσισε να την πάει στο νοσοκομείο... Όταν οι γιατροί είδαν την αξονική... δεν πίστευαν στα μάτια τους!

«Είχε τύχει να δω την αξονική της και πραγματικά είναι από τις σπανιότατες περιπτώσεις που σχεδόν όλο το στομάχι είχε καλυφτεί από αυτήν την μπάλα από τρίχες. Το κοριτσάκι είχε καταλήξει να είναι πολύ αδύνατο, γιατί δεν μπορούσε να φάει, να κάνει εμετούς και να έχει σκληροπυρηνική αναιμία», δήλωσε στο Star ο Μανώλης Συμβουλάκης, γαστρεντερολόγος. 

Οι γιατροί είχαν ξαναέρθει αντιμέτωποι με παρόμοιο περιστατικό κι έτσι μπόρεσαν να της σώσουν τη ζωή την τελευταία στιγμή!

«Το κοριτσάκι ευτυχώς είναι καλά, όλα πήγαν καλά. Το ιατρικό προσωπικό και το νοσηλευτικό του νοσοκομείου μας έκανε το καλύτερο δυνατόν και πιστεύουμε ότι θα το ξεπεράσει και θα αναρρώσει πολύ γρήγορα»,δήλωσε στο Star ο Μανώλης Κουταλάς, διοικητής του "Παίδων Πεντέλης".

Η 8χρονη έπασχε από το σύνδρομο "Ραπουνζέλ", το οποίο ονομάστηκε έτσι από τη γνωστή κούκλα με τα μακριά μαλλιά. Από νευρικότητα έσπαγε τα μαλλιά της με τα δόντια της και στη συνέχεια τα κατάπινε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μεγάλη μπάλα από τρίχες στην κοιλιά της, η οποία μπορούσε να αφαιρεθεί μόνο με χειρουργείο.

Το σύνδρομο αυτό είναι: εξαιρετικά σπάνιο. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν καταγραφεί μόλις 120 επιβεβαιωμένα περιστατικά στον κόσμο. Στην Ελλάδα συναντάται 1 φορά κάθε 5 χρόνια, ενώ  παρατηρείται κυρίως στα μικρά κορίτσια!

Μια συνηθισμένη κίνηση του παιδιού, μπορεί να καταλήξει σε... τραγωδία, γι' αυτό οι γιατροί συμβουλεύουν τους γονείς να είναι πολύ προσεκτικοί!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top