Η αγωνία για πιστοποιητικά αριστεροσύνης, οδηγεί την κυβέρνηση σε νέα αδιέξοδα

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου, εξηγεί τι σημαίνει η ανοχή ΣΥΡΙΖΑ σε περιστατικά ανομίας

Ανοχή σε περιστατικά ανομίας δείχνει η κυβέρνηση μετά το 4ο Μνημόνιο, στην προσπάθεια της να δείξει πιστοποιητικά… αριστεροσύνης.

Η εν λόγω τακτική, αφορά ένα συγκεκριμένο ακροατήριο, και όπως εξήγησε ο Ηλίας Παπανικολάου, αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αποτελεί «επιστροφή στις ρίζες για τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την στιγμή που δημοσκοπικά καταρρέει, προφανώς είναι μια πολιτική απόφαση, ένας πολιτικός δρόμος που λέει πως πρέπει να μιλήσουμε σε ένα ακροατήριο στενά κομματικό που ικανοποιείται με τα εξής: Πάνω στο κομμάτι της δημόσιας ασφάλειας, προφανώς αυτό το ακροατήριο ικανοποιείται, ακούγοντας τον κο Τόσκα ούτε λίγο ούτε πολύ, να ζητά από τον Παπαδήμο να ζητήσει συγγνώμη, που πήγε στο νοσοκομείο 10 μέρες ο άνθρωπος. Και συγγνώμη που δεν εντυπωσιάστηκε! Έπρεπε να εντυπωσιαστεί ο Παπαδήμος. Δεν εντυπωσιάστηκε… νοσηλεύεται!».

Αναφερόμενος στο κομμάτι των Εξαρχείων, ο Ηλίας Παπανικολάου τόνισε πως «υπάρχει ένα πάρτι ανομίας. Όταν βλέπει ο αξιωματικός τον Υπουργό να αντιμετωπίζει χαλαρά το θέμα και να λέει “προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, κάποια στιγμή θα το λύσουμε”. Πώς θα κάνει ο αξιωματικός την δουλειά του, αφού ο Υπουργός δεν τον πιέζει; Άρα έχουμε μια αστυνομία χαλαρή σε κάποια θέματα, επειδή δεν υπάρχει πίεση».

Για να καταλήξει, αναφερόμενος στην τακτική… Γαβρόγλου, ο οποίος «αποφάσισε να ξηλώσει τον νόμο Διαμαντοπούλου. Αντί να ξηλώσει την ανομία στα Πανεπιστήμια, αντί να ξηλώσει τις παραομάδες που τα λυμαίνονται, αντί να ξηλώσει τους νεοαναρχικούς που βρίσκουν στέγη στα Πανεπιστήμια, αποφάσισε να αποτελειώσει τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Με ποιο τρόπο τα κάνει αυτά; Επαναφέρει το περιβόητο περί ασύλου και τι καταφέρνει να κάνει; Να γίνει αρεστός σε ένα στενό και μικρό ακροατήριο. Σε ένα ακροατήριο μπαχαλάκιδων θα έλεγα εγώ. Μόνο που αυτό το ακροατήριο ένα κόμμα το πάει στο 5% και όχι στο 25%».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top