Τι ετοιμάζουν τσάρος και σουλτάνος με τους πυραύλους S-400; Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Το μήνυμα Καμμένου και οι εντυπωσιακές ασκήσεις και επιδείξεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων

Έτοιμη να πουλήσει πυραύλους S-400 στην Τουρκία είναι η Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο Πρόεδρος Πούτιν σε Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχουν γίνει συνομιλίες Μόσχας και Άγκυρας για το θέμα. Φυσικά, για πάρει η Τουρκία τους S-400, θα πρέπει να συμφωνήσει και το ΝΑΤΟ, κάτι μάλλον απίθανο.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως έστειλε από την ακριτική Αλεξανδρούπολη νέο μήνυμα στην Άγκυρα. «Επιθυμούμε την ειρήνη και επιθυμούμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, να βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και να στέλνουν το μήνυμα της διασφάλισης της ειρήνης, της γαλήνης και της ανάπτυξης. Ελπίζω, αυτό να το καταλάβουν και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Οι Τούρκοι ωστόσο μάλλον δεν πήραν το μήνυμα, καθώς το πρωί προσπάθησαν να "χαλάσουν" την ελληνική άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. Έστειλαν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και μαχητικά F-16 βόρεια της Σαμοθράκης, στην περιοχή δηλαδή που επιχειρούσαν ελληνικά πλοία και αεροσκάφη.     Σημειώθηκαν 24 παραβιάσεις και έγινε μια αερομαχία. 

Στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, επίλεκτοι κομάντος των ΟΥΚ του Πολεμικού μας Ναυτικού έκαναν το πρωί μια εντυπωσιακή επίδειξη, με αφορμή την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ». Εκατοντάδες ακρίτες μας παρακολούθησαν τους ΟΥΚΑδες να επιχειρούν από αέρα και θάλασσα. 

Την ίδια στιγμή, Έλληνες και Σέρβοι κομάντος έκαναν κοινές επιχειρήσεις το τελευταίο δεκαήμερο στη Σερβία, μετέχοντας στην άσκηση «ΦΑΛΚΟΝ 2017».  

Εντυπωσιακή όμως ήταν και η εκπαίδευση των ανδρών της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που έγινε το Μάιο στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top