Διόδια μέχρι τελικής πτώσεως! Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά… 38 σταθμούς θα πληρώνουμε στην Εγνατία Οδό

Με την υπογραφή… Σπίρτζη-Τσακαλώτου-Πού θα γίνουν οι νέοι σταθμοί

Διόδια μέχρι τελικής πτώσεως! Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά… 38 σταθμούς θα πληρώνουμε στην Εγνατία Οδό

Από 8( που είναι σήμερα) θα γίνουν… 38 οι σταθμοί των διοδίων στην Εγνατία Οδό, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόκειται για 18 μετωπικούς (μαζί με τους τέσσερις στους κάθετους άξονες) και 20 πλευρικούς σταθμούς με την «βούλα» της κυβέρνησης, καθώς αποτελεί άλλο ένα προαπαιτούμενο στις δεσμεύσεις με τους δανειστές αλλά και ένα μέσο διευκόλυνσης στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας.

Σήμερα στην Εγνατία Οδό λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων, στην Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), στο Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά), στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Συγκεκριμένα προβλέπεται πως για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, απώτατος χρόνος λειτουργίας είναι η 31η Αυγούστου 2017. 

Για τον μετωπικό σταθμό διοδίων Σιάτιστας, η 1η Νοεμβρίου 2017, για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμονικού, η 10η Οκτωβρίου 2017, για τον μετωπικό σταθμό διοδίων στο Αρδάνιο, η 1η Νοεμβρίου 2017 ενώ την ίδια ημερομηνία προβλέπεται να λειτουργήσει και το σύνολο των είκοσι πλευρικών σταθμών διοδίων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top