Για την πρωτοφανή περίπτωση εγκυμοσύνης με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι γυναικολόγοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Ιωάννης Τασσόπουλος.

Όπως σας έχει αναφέρει το star.gr, στην σπλήνα μιας 32χρονης από την Κρήτη μεγάλωνε ένα έμβρυο. Ενώ η γυναίκα είχε μια θετική β-χοριακή στα χέρια της και βρισκόταν σε αμηνόρροια για δέκα εβδομάδες, ο γιατρός της δεν μπορούσε να  βρει πού είναι το έμβρυο. Τελικά κατέφυγε στο δημόσιο νοσοκομείο Ηρακλείου για βοήθεια, όπου και εκεί οι γιατροί αρχικά δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά το κύημα.

Προχώρησαν τελικά σε μαγνητική σε όλο το σώμα της γυναίκας και έντρομοι ανακάλυψαν ότι το κύημα αναπτυσσόταν πάνω στη σπλήνα της.

«Το έμβρυο αυτό που μεγάλωσε στη σπλήνα της γυναίκας εγκυμονεί κινδύνους για την κοπέλα που είναι 32 ετών. Το φαινόμενο αυτό είναι σπάνιο», σημείωσε ο κύριος Τασσόπουλος.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος Κατερινά Παπακωστοπούλου, «Το ωάριο της μαμάς την ώρα που φεύγει από τη σάλπιγγα για να πάει στη μήτρα δυστυχώς άλλαξε δρόμο, έπεσε στην κοιλίτσα και κόλλησε στη σπλήνα. Πρόκειται για το 10ο περιστατικό στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η σπλήνα τροφοδοτεί το μωρό με αίμα άρα μεγαλώνει. Οι γιατροί έκαναν έναν εμβολισμό. Δηλαδή προσπάθησαν να σταματήσουν τον αγωγό που δίνει αίμα στο μωρό και χρησιμοποιήσαν και χημειοθεραπευτικό φάρμακο».

«Η β - χωριακή έχει πέσει και πάμε καλά… Ο κίνδυνος ήταν να αφαιρεθεί η σπλήνα. Η αντιμετώπιση είναι θεραπευτική», πρόσθεσε ε ο Διοικητής του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ.