«ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕ» φώναζαν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Ο Κώστας Μπακογιάννης κρατούσε το φέρετρο μαζί με τα υπόλοιπα εγγόνια

Χειροκρότησαν τον πρώην πρωθυπουργό όπως παλιά - Πρώτη ανάρτηση:31-05-2017 17:45

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, όπως όταν... έβγαινε στα μπαλκόνια και έβγαζε λόγους τις δεκαετίες του '80 και του '90, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πολιτικοί από όλα τα κόμματα, είπαν το μεσημέρι της Τετάρτης, το ύστατο χαίρε στον σπουδαίο ηγέτη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη ζωή.

Το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία. Δίπλα του ήταν η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Παιδιά και εγγόνια ήταν μια αγκαλιά όλοι δίπλα του.

Ενώ έβγαινε η σορός προς τον προαύλιο χώρο του ναού, ο κόσμος δεν σταματούσε να χειροκροτά και να φωνάζει «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» και «ΑΞΙΟΣ». Συντετριμμένη η Ντόρα Μπακογιάννη δεν εγκατέλειπε λεπτό τον πατέρα της.

Το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού κρατούσε ο Κώστας Μπακογιάννης και άλλα εγγόνια και δισέγγονα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Με σκούρα κοστούμια και θλιμμένα πρόσωπα μετέφεραν την σορό του παππού τους προς την νεκροφόρα. 

Μπροστά από το φέρετρο βρακοφόροι της Κρήτης, που λάτρεψε όσο τίποτα ο πρώην πρωθυπουργός, μετέφεραν τα παράσημα και τα μετάλλια που έλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όσο ήταν εν ζωή. 

Το άγημα απέδιδε τιμές στον πρώην πρωθυπουργό και η μπάντα παιάνιζε. «Γεια σου πρόεδρε», φώναζε το πλήθος, καθώς το φέρετρο έμπαινε στην νεκροφόρα, η οποία γύρω στις 17:00 έφυγε από την Μητρόπολη Αθηνών προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, από πού θα μεταφερθεί με C130 η σορός του πρώην πρωθυπουργού στην λεβεντογέννα Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι Χανίων την Πέμπτη 1 Ιουνίου, όπου θα αναπαυθεί δίπλα στη σύντροφο της ζωής του, Μαρίκα, η οποία «έφυγε» από τη ζωή τον Μάιο του 2012.

Ο Νίκος Δένδιας 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου (mkipreou@star.gr)

Επιμέλεια: Άννα Σταματιάδου  (astamatiadou@star.gr)

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1 - ΦΩΤΟ star.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top