Κ. Περιστέρη: "Το υπουργείο έβαλε φύλακα στην Αμφίπολη και μου απαγόρευσε την είσοδο! Εμένα, που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια!"

Η διακεκριμένη αρχαιολόγος εξέφρασε την πικρία και την απογοήτευσή της

Κ. Περιστέρη: "Το υπουργείο έβαλε φύλακα στην Αμφίπολη κα

H αρχαιολόγος που έγινε παγκοσμίως γνωστή για το τεράστιο έργο στην Αμφίπολη, κ. Κατερίνα Περιστέρη, μίλησε στο thessnews.gr και εξέφρασε την πικρία της και την απογοήτευσή της από τη συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, η αρχαιολόγος καταγγέλλει ότι το υπουργείο έβαλε φύλακα στον αρχαιολογικό χώρο, απαγορεύοντάς της την είσοδο. «Σ’ αυτό το σημείο έφτασε η μικροψυχία τους, να βάλουν τον φύλακα να μου απαγορεύσει την είσοδο, σε ποιον, σε μένα, και πού, στον χώρο που μετρώ εκατοντάδες ξενύχτια» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Αλλά φυσικά δεν τους πέρασε! Βρήκα τρόπο και μπήκα! Και θα μπαίνω όποτε είναι αναγκαίο! Όχι επειδή αισθάνομαι ότι αυτός ο χώρος μου ανήκει! Δεν ανήκει ούτε σε εμένα ούτε σε οποιονδήποτε άλλον περαστικό, ανήκει στον ελληνισμό! Νομίζω ότι η εικόνα αυτή αποτελεί μία ακόμη ακριβή περιγραφή της κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στο έδαφος της οποίας κατοικούν άνθρωποι που δεν είναι άξιοι να αναγνωρίσουν προσπάθειες, αγώνες, αγωνίες και επιστημονικές διαδρομές... Θα μου πείτε, αυτό είναι κάτι νέο;»

Η κ. Περιστέρη εξέφρασε, επίσης, την στενοχώρια της για τη στάση «παραγόντων του υπουργείου Πολιτισμού» που δεν σταμάτησαν να υπονομεύουν και να αμφισβητούν την αξία και τη σπουδαιότητα του μνημείου της Αμφίπολης.

«Εάν δεν γίνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα έργα συντήρησης και στερέωσης, τότε το Μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί» αναφέρει με ανησυχία η αρχαιολόγος. «Θα πρέπει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις να καταστεί επισκέψιμο, ώστε να διασωθεί αλλά και να αναδειχθεί, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αναβάθμιση αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top