Οι Κύπριοι πανηγυρίζουν για τα κοιτάσματα-μαμούθ και ο Ερντογάν συνεχίζει τους λεονταρισμούς

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες

Ο Ερντογάν παριστάνει διαρκώς τον ισχυρό ηγέτη, παρότι σε σημαντικά ζητήματα «τρώει» απανωτά χαστούκια. Τελευταίο είναι.. η οικονομική ισχυροποίηση της Κύπρου, λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρέθηκαν. 

O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, Ηλίας Παπανικολάου, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες στην Μάρα Ζαχαρέα, το βράδυ της Δευτέρας .

«Τα νέα δεν είναι καλά για τον Ερντογάν και είναι εξόχως καλά για την κυπριακή Δημοκρατία και για εμάς σε δεύτερη φάση. Όσο και αν ποτίζει την ψυχολογία του τουρκικού λαού με πολεμικές εικόνες στις φαντασμαγορικές γιορτές που διοργανώνει (όπως αυτή για την άλωση της Πόλης) και όσο και αν ο τούρκος πρόεδρος θέλει να βάζει τον εαυτό του δίπλα στον Μωάμεθ τον Πορθητή, το ένα χαστούκι για τον Ερντογάν διαδέχεται το άλλο. Μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής είναι ότι η Νορβηγική εταιρία που ήλεγξε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στα κυπριακά οικόπεδα απεφάνθη τα εξής: το οικόπεδο, όπου εκεί έχει εγείρει κάποιες απαιτήσεις ο Ερντογάν είναι διπλό σε μέγεθος από το οικόπεδο της Αιγύπτου σε κοιτάσματα, το οικόπεδο 10 είναι διπλάσιο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ! Μιλάμε για τεράστια νούμερα! Τρεις Έλληνες ειδικοί εξήγησαν ότι και να μη γίνει ολόκληρη εξόρυξη, τα κοιτάσματα πάλι θεωρούνται πελώρια. Άρα ό,τι και να λέει ο Ερντογάν, έχει μόνο μια λύση: να βοηθήσει ώστε να λυθεί ειρηνικά το Κυπριακό και να αποχωρήσει ειρηνικά ο τουρκικός στρατός», εξήγησε ο κύριος Παπανικολάου, επισημαίνοντας παράλληλα πως «όλος ο δυτικός κόσμος έχει συμφέροντα στην Κυπριακή ΑΟΖ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top