ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: Όσα πρέπει να ξέρετε- Ποια αντικείμενα ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ τα γραπτά των υποψηφίων

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις και πόσο διαρκούν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017: Όσα πρέπει να ξέρετε- Ποια αντικείμενα

Οι Πανελλήνιες φέτος ξεκινούν, ως είθισται, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στις 7 Ιουνίου. Ακολουθούν 3 μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6), η Βιολογία (16/6 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά ή Ιστορία (19/6).

Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, θα ξεκινήσουν επίσης με Νεοελληνική Γλώσσα, μια ημέρα νωρίτερα από τα ΓΕΛ (στις 6 Ιουνίου), στις 8/6 θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και από 10 έως 21 Ιουνίου στα μαθήματα ειδικότητας.

Τι πρέπει να ξέρετε και να προσέχετε

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες το αργότερο μέχρι τις 8.00 π.μ. Η εξέταση κάθε μαθήματος διαρκεί 3 ώρες, ενώ το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ διαρκεί 4 ώρες.

Για τα ειδικά μαθήματα, που ξεκινούν να εξετάζονται στις 15.00, οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους μέχρι τις 14.30. Τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας εξετάζονται σε 3 ώρες, το Σχέδιο, Ελεύθερο ή Γραμμικό, σε 6 ώρες και ο «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» σε περίπου 20 λεπτά.

Απαγορεύεται οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους στην αίθουσα εξέτασης βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, υγρό ή ταινία διόρθωσης κι οποιαδήποτε συσκευή μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας.

Αν κάποιος υποψήφιος έχει μαζί του κάποιο από τα παραπάνω αντικείμενα ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είτε από βιβλίο είτε από άλλον υποψήφιο, ή αν κάνει θόρυβο και δεν υπακούσει σε υπόδειξη του επιτηρητή, θα απομακρυνθεί από την αίθουσα εξέτασης και θα βαθμολογηθεί με 0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και μόνο η κατοχή κινητού τηλεφώνου από υποψήφιο οδηγεί σε μηδενισμό του γραπτού, ακόμα κι αν αυτό είναι ανενεργό.

Είναι απαραίτητο, όμως, να έχουν μαζί τους μπλε στυλό και την ταυτότητά τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top