Συμπιέζουν ιστορία 3.500 ετών σε μια τάξη!

Εκπαιδευτικοί και γονείς μιλούν για επιπολαιότητα που θα υπονομεύσει το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών

Στην ύλη της πέμπτης δημοτικού θα συμπιεστεί η ιστορία 3.500 ετών. Αυτή είναι πρόταση του ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Εκπαιδευτικοί και γονείς μιλούν για επιπολαιότητα που θα υπονομεύσει το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών.

Προφανώς η επιτροπή που όρισε το Υπουργείο παιδείας θεωρεί τους μαθητές της Έ δημοτικού, το λιγότερο παιδιά θαύματα. Πιστεύουν πως είναι εφικτό, σε μια χρονιά, οι μαθητές να αφομοιώσουν πάνω από 3 χιλιετίες ιστορίας. Από τη Γεωμετρική περίοδο το 1.050 π.Χ …μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής ζητά να αντικατασταθεί η Αρχαία Ελληνική ιστορία της Δ’ δημοτικού από την Οικογενειακή Τοπική Ιστορία. Αποφάσισαν λοιπόν την υπάρχουσα ύλη της Δ’ Δημοτικού να τη συμπιέσουν στην ιστορία της Ε’ Δημοτικού.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι και οι γονείς οι οποίοι θεωρούν πως με ένα τόσο μεγάλο όγκο ύλης, τα παιδιά τους θα διδαχτούν επιφανειακά και ελλιπώς το βασικότερο κορμό της ελληνικής ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις αντιδράσεις, τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ψάχνουν τρόπο ώστε να αποσυμφορηθεί η ύλη της Ε' Δημοτικού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top