Μέλη ΜΚΟ κατηγορούνται από συναδέλφους τους για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων-Ανάμεσά τους και παιδάκια

Η διαφθορά στα hot spot ταλανίζει κυβέρνηση και Κομισιόν

Τη Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να προσκομίσει ο Γιάννης Μουζάλας, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πλήρη φάκελο με τα στοιχεία διεθνούς ΜΚΟ, μέλη της οποίας κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις. Για την υπόθεση είχε ξεκινήσει έρευνα η Κομισιόν.

Η διαφθορά στα χοτ-σποτ ταλανίζει κυβέρνηση και Κομισιόν που δίνει τα λεφτά. Πλέον τα κονδύλια του νέου προγράμματος φιλοξενίας σε διαμερίσματα, θα τα διαχειρίζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, και όχι οι ΜΚΟ.

«Πήραμε ένα πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καταργούμε τα καμπ και να παίρνουμε διαμερίσματα. Αυτό το πρόγραμμα θα το προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους δήμους» δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά σε χοτ-σποτ με ένα ακόμη μέτρο. Από πρώτης Μαΐου, έχουν καταργηθεί τα συσσίτια στα καμπ, και οι δικαιούχοι πρόσφυγες έχουν λάβει μια προπληρωμένη κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιούν για διατροφή και αγορές.

ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

-Για κάθε αλλοδαπό η κάρτα αντιστοιχεί σε ποσό 150 ευρώ.
-Για οικογένειες μέχρι και πέντε μέλη 399 ευρώ
-Και για κάθε επιπλέον παιδί, συν 40-50 ευρώ

«Από την 1η Μαΐου καταργήσαμε τα συσσίτια στα καμπ, κάτι που αυξάνει την αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων, την ανεξαρτησία τους» δήλωσε ο Γ. Μουζάλας.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, θα στείλει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το σκάνδαλο της αμαρτωλής ΜΚΟ, που αποκάλυψαν μέλη της, με έγγραφη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με αυτή, σε χοτ-σποτ της Λέσβου, συνάδελφοί τους εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, κορίτσια και αγόρια. Ενώ άλλοι κατάσχεσαν χρήματα, τιμαλφή και είδη αξίας, από άλλους πρόσφυγες.

«Οι παραβατικές συμπεριφορές, όπου υπάρχουν κι αν υπάρχουν, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να δράσουν κατά το νόμο και κατ' αυτό, το οποίο επιτάσσει μια οργανωμένη και έννομη κοινωνία» δήλωσε στο Star η Χριστιάννα Καλογήρου, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η Κομισιόν, με απόφαση του αρμόδιου επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη, διέκοψε την χρηματοδότηση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, και εταίρος του Τμήματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ίδια η Μι-Κι-Ο δεσμεύτηκε για αυτοκάθαρση.

Ο Γιάννης Μουζάλας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το Φεβρουάριο του '18 θα κλείσουν τα μισά χοτ-σποτ, εκτός των νησιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top