Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από την ανατροπή λεωφορείου στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο 39ο χμλ της Επ. Οδ. Σερρών - Καβάλας, κοντά στο χωριό Αγγίστα.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Το λεωφορείο, μετέφερε στις 9 το πρωί της Παρασκευής, μαθητές δημοτικού από το χωριό Βαμβακόφυτο των Σερρών που πήγαιναν εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, ένα φορτηγό εμπόδισε την πορεία του λεωφορείου κλείνοντας του το δρόμο.

Αποτέλεσμα ήταν το λεωφορείο να ανατραπεί και να συρθεί μερικά μέτρα στην άσφαλτο.

Ακόμα πιο τραγικό, είναι πως αμέσως μετά το ατύχημα, ο οδηγός της νταλίκας έγινε «καπνός», και αναζητείται από την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οχήματα της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα περισσότερα παιδιά βγήκαν από το λεωφορείο μόνα τους και μόνο 2-3 βοήθησαν οι πυροσβέστες για να απεγκλωβιστούν.

Από την ανατροπή του τουριστικού λεωφορείου τραυματίστηκαν συνολικά 20 ενήλικες και 16 παιδιά, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στα νοσοκομεία της Δράμας, Σερρών και Καβάλας. Οι περισσότεροι είναι ελαφρά τραυματισμένοι και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Μόνο ένας μαθητής έχει κάταγμα άνω άκρου.

Ο οδηγός του λεωφορείου, σοκαρισμένος, δίνει από το πρωί της Παρασκευής κατάθεση στους αστυνομικούς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

Tags: