Έλληνες ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ εναντίον του ISIS στο Κουρδιστάν

Εκπαιδεύονται στα όπλα

Έντονη ανησυχία προκαλούν στις αρχές φωτογραφίες που δείχνουν την παρουσία Ελλήνων αναρχικών στην κουρδική εξέγερση και στον πόλεμο κατά του ISIS.

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσιεύει φωτογραφίες μαχητών με στολές παραλλαγής, κουκούλες και καλάσνικοφ στα χέρια, με φόντο ένα τοίχο στην... αναρχική γη της Ροζάβα, που αυτονομήθηκε χάρη στην συνεχιζόμενη κουρδική εξέγερση. Ένα σύνθημα είναι γραμμένο στο ελληνικά! "Από τη Ροζάβα μέχρι την Αθήνα, τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις". Σε μια δεύτερη φωτογραφία, που επίσης τραβήχτηκε στο δυτικό Κουρδιστάν, ανάμεσα στα συνθήματα μιας ισπανικής και μιας γαλλικής αναρχικής ομάδας, ένα πανό γράφει "ούτε βήμα πίσω"!

Αυτό που προκαλεί τρόμο, ωστόσο, είναι πως σε κείμενα αναρχικών που πολεμούν εκεί, διατυπώνεται η άποψη ότι οι πολεμιστές θα εκπαιδευτούν δίπλα σε έμπειρους στον ανταρτοπόλεμο και στη συνέχεια θα εφαρμόσουν όσα έμαθαν στις πατρίδες τους!

Μεγάλη εντύπωση είχε προκαλέσει ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από πριν έξι μήνες, ένας άνδρας, με καλυμμένο πρόσωπο, αυτοσυστήνεται ως Νέστορας Χεβάλ και δηλώνει συμπαράσταση στην ηρωική, όπως την αποκαλεί, πόλη της Συρίας, Κομπάνι.

«Είμαι Έλληνας αναρχικός και κάποιος θα μπορούσε να αναρωτιέται τι κάνει ένας Έλληνας αναρχικός στη Μέση Ανατολή. Είμαι εδώ για να πολεμήσω εναντίον του φασισμού, να υποστηρίξω αυτή την ένδοξη κοινωνική επανάσταση. Ένας ακόμη λόγος που ήρθα εδώ είναι να υπενθυμίσω στον εαυτό μου όλα αυτά που έχουμε ξεχάσει στην Ευρώπη» λέει.

Μια ακόμη αφίσα αναρχικών, που αυτή τη φορά κάνει λόγο για...φωτιά στα Βαλκάνια, βρίσκεται τοιχοκολλημένη σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μετά από εκείνη που, πριν από περίπου δύο μήνες, έπαιρνε το μέρος της Τουρκίας στην ελληνοτουρκική διένεξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top