Μόνο στο star.gr: Φτιάξε τον 3D κλώνο σου!

Ένα μοναδικό αναμνηστικό για κάθε στιγμή μας

Φαντάζεστε να κρατούσατε στα χέρια σας τον τρισδιάστατο κλώνο σας, ή τον κλώνο των αγαπημένων σας προσώπων, των κατοικίδιών σας, ανθρώπων που θέλετε να «κουβαλάτε» πάντα μαζί σας;

Όχι δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά για μια υπαρκτή ελληνική επιχείρηση, την ITS YOU, με έδρα τον Άγιο Δημήτριο Αττικής!

Το star.gr μίλησε με τους ιδρυτές του it's you, τον Γιάννη Κουναδέα και την Δέσποινα Αγιάνογλου.

O Γιάννης Κουναδέας και η Δέσποινα Αγιάνογλου

 

«Το it' you δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα των τρισδιάστατων υπηρεσιών. Πιο αναλυτικά: 3d εκτυπώσεις, μακέτες, τρισδιάστατη μοντελοποίηση, 3d animation, TV spots, τρισδιάστατη επεξεργασία εικόνας, τρισδιάστατη απεικόνιση και επεξεργασία τοπίων με σάρωση από drones, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας», εξηγούν στο star.gr

O Γιάννης Κουναδέας σπούδασε στο Φυσικό Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η δουλειά του στο 3D animation design έχει αναγνωριστεί διεθνώς. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες για τη δημιουργία καταχωρήσεων, τηλεοπτικών διαφημίσεων και μουσικών βιντεοκλίπ.

Η Δέσποινα Αγιάνογλου έχει σπουδάσει γραφιστική στην Αθήνα και έχει εργαστεί ως Art Director, ενώ έχει βραβευτεί με παγκόσμιο χρυσό βραβείο στo Golden Drum Awards και με χρυσό στo Εpica Awards. Δουλειά της έχει δημοσιευτεί στο Luerzer's Int'l ARCHIVE Magazine.

Η μινιατούρα

 

Οι πραγματικές διαστάσεις 

Πώς όμως συνέλαβαν αυτή την πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα και με ποιον τρόπο οι γνώσεις τους βοήθησαν στην πραγμάτωσή της;

«Η ιδέα μας ήρθε με τον ερχομό της πρώτης μας κόρης. Θέλαμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ''ζωντανές'' κάποιες στιγμές της. Θυμηθήκαμε λοιπόν, μία υπηρεσία στην Ιαπωνία, όπου κατασκεύαζε την 3D μινιατούρα σου. Το πρόβλημα ήταν ότι με την δική τους τεχνολογία, έπρεπε κάποιος να μείνει μερικά λεπτά ακίνητος για να σκαναριστεί. Αυτό καθιστούσε αδύνατο να σκαναριστούν παιδάκια και ζωάκια.

Με το 3D design και animation ασχολούμασταν είδη 15 χρόνια περίπου. Γνώσεις προγραμματισμού σε επίπεδο software (προγραμμάτων) και σε επίπεδο hardware (συσκευών) είχαμε. Έτσι τα βάλαμε κάτω και μετά από πολλές δοκιμές και αυτοσχεδιασμούς καταφέραμε να αναπτύξουμε μία πρωτοποριακή τεχνολογία κατά την οποία η 3D σάρωση γίνεται αστραπιαία. Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε από το μηδέν κάτι που δεν υπήρχε. Mε αυτόν τον τρόπο, δημιουργήσαμε το It’s you», σημειώνουν.

Οι πραγματικές διαστάσεις 

Η μινιατούρα

Καρέ καρέ η διαδικασία παραγωγής 3D κλώνου!

«Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθει ο ενδιαφερόμενος στο στούντιό μας για να να φωτογραφηθεί-σκαναριστεί. Η φωτογράφηση κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τραβάμε αρκετές λείψεις έτσι ώστε στη συνέχεια να διαλέξουμε μαζί με τον ενδιαφερόμενο ποια του αρέσει. Μετά επεξεργαζόμαστε το ψηφιακό αρχείο και το εκτυπώνουμε στον 3d εκτυπωτή. Η διαδικασία της επεξεργασίας του τρισδιάστατου μοντέλου και της εκτύπωσης διαρκεί περίπου 5 με 10 ημέρες», αναφέρουν οι ιδρυτές του it's you  στο star.gr.

Φτιάξε τον κλώνο σου σε όποια διάσταση θες! To κόστος δεν είναι απαγορευτικό

«Ο καθένας μπορεί να κατασκευάσει τον κλώνο του σε όποια διάσταση επιθυμεί. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Στο site μας θα βρείτε κάποιες προτεινόμενες διαστάσεις. Η συνήθης διάσταση που κι εμείς προτείνουμε είναι η κλίμακα 1:10. Διαιρούμε δηλαδή το πραγματικό μας μέγεθος με το 10. Αν για παράδειγμα το ύψος μας είναι 1,80 μέτρα, η μινιατούρα μας θα βγει 18 εκατοστά. Το κόστος πάει ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος. Οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ. Αναλυτικός τιμοκατάλογος υπάρχει στο site μας», τονίζουν.

«Οι πελάτες μας θέλουν να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ»

«H ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και όσο περνάει ο καιρός και εξοικειώνονται με την 3D εκτύπωση, αυξάνεται!

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Η δημιουργία αναμνήσεων. Η ανάγκη μας να κάνουμε αθάνατη μια στιγμή που θέλουμε να θυμόμαστε. Η μινιατούρα μας είναι ένα πορτραίτο το οποίο μένει στο χρόνο. Είναι ένα πραγματικά ιδιαίτερο αναμνηστικό. Είναι ένα αντικείμενο που έχει μέσα του πρώτα από όλα πολύ συναίσθημα αλλά και τη γοητεία της τεχνολογίας που χρειάστηκε για να κατασκευαστεί», εξηγούν.

 

 

Πολλοί επώνυμοι έχουν πάει στην εν λόγω επιχείρηση όπως ο Νίκος Γκάνος, ο Νίκος Αναδιώτης και ο Γιώργος Μανίκας.

 

«Περίεργες» παραγγελίες κλώνων

«Πλέον, μετά από τόσες φωτογραφίσεις, τίποτα δε μας φαίνεται περίεργο. Έχουμε κατασκευάσει κλώνους σε πραγματικό μέγεθος (κλίμακας 1/1) έχουμε δεχθεί αθλητικούς συλλόγους, έχουμε φτιάξει ψηφιακά αντίγραφα ηθοποιών για τη τηλεόραση, έχουν έρθει τραγουδιστές μαζί με τις μπάντες τους. Γενικώς κάθε φωτογράφιση είναι μια διαφορετική εμπειρία», τονίζουν οι ιδρυτές του it's you.

 

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές-διαδικασίες με τις οποίες μπορείς να φτιάξεις έναν κλώνο. Μόνο όμως η δικιά μας τεχνική μπορεί να φτάσει σε εντυπωσιακό επίπεδο ρεαλισμού. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που μας έστειλαν κάποιοι πελάτες μας, δύσκολα ξεχωρίζει κανείς αν απεικονίζεται πραγματικός άνθρωπος ή μινιατούρα.

Παραμένουμε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα όπου έχουμε τη δυνατότητα ακαριαίας σάρωσης (και άρα να είμαστε σε θέση να βγάλουμε παιδάκια και σκυλάκια) και που παραδίδουμε αυτό που υποσχόμαστε

Πολύ σύντομα θα μπορούμε να σκανάρουμε κάποιον εξ αποστάσεως ώστε να μην είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου στο στούντιό μας.

Και ας κλείσουμε με το μότο σας…

«Το μότο μας, θα λέγαμε ότι είναι «ας δημιουργήσουμε αναμνήσεις»  #letsmakememories».

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top