ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά τις επεισοδιακές φοιτητικές εκλογές

Κάτω από το 50% η συμμετοχή-Αναλυτικά τα στοιχεία

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μετά τις φοιτητικές εκλογές

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη κατά τις χθεσινές επεισοδιακές φοιτητικές εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, κουκολοφόροι με τσεκούρια, φωτοβολίδες και πέτρες επιτέθηκαν σε φοιτητές που περιφρουρούσαν την εκλογική διαδικασία, με αποτέλεσμα να πέσει άγριο ξύλο και να σημειωθούν μικροεπεισόδια στο Χημείο στη Ναυαρίνου αλλά και στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:

Αν και οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, η συμμετοχή φαίνεται, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, να είναι κάτω από 50%.

Πρώτη δύναμη πανελλαδικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που εξέδωσαν ξεχωριστά οι παρατάξεις, αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δεύτερη η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας(ΠΚΣ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα ΑΕΙ και στο 60% των συλλόγων πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,95% , έναντι 16,92% της ΠΚΣ, 13,58% των ΕΑΑΚ, 6,65% της ΠΑΣΠ, 3,25% των Αριστερών Σχημάτων και 1,4% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ και στο 69% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πήρε 51,42% έναντι 28,34% της ΠΚΣ, 13,73% της ΠΑΣΠ, 2,79%, 1,93% των ΕΑΑΚ και 0,22% των Αριστερών Σχημάτων.

Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top