Ο Μάιος μάς αποχαιρετά με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και καταστροφές καλλιεργειών σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή.

Βιβλικές είναι οι καταστροφές που προκάλεσε το χαλάζι της Τρίτης στους Πύργους της Εορδαίας, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς

Στην πόλη της Κοζάνης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια και έπεσαν δέντρα, ενώ στο γειτονικό χωριό Ρύμνιο, αμέσως μετά τη βροχή έκαναν την εμφάνισή τους από το πουθενά χιλιάδες βατράχια τα οποία κατέκλυσαν μία έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Στον Ορχομενό Βοιωτίας, η μπόρα και η ταυτόχρονη χαλαζόπτωση διέλυσε καλλιέργειες και ανάγκασε τους κατοίκους της πόλης να επιστρατεύσουν όποιο μέσο βρήκαν πρόχειρο για να γλιτώσουν τις περιουσίες τους από το νερό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα συνεχίσει να κινείται σε φθινοπωρινό ρυθμό και τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Αναδρανιστάκη, «την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες, που, κατά τόπους, θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι περισσότερα και πιο έντονα στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

»Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 26 με 27 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 24 στα νησιά. Στην Αθήνα, θα έχουμε βροχή ή καταιγίδα, ειδικά το μεσημέρι και το απόγευμα, με την Παρασκευή να είναι η πιο βροχερή μέρα. Στη Θεσσαλονίκη, θα βρέχει από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι περίπου και το μεσημέρι της Παρασκευής.

»Το Σαββατοκύριακο, οι βροχές θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, ενώ οι βοριάδες που αναμένονται από το Σάββατο το μεσημέρι και θα ενισχυθούν την Κυριακή θα ρίξουν την θερμοκρασία 1 με 2 βαθμούς».

Tags: