ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των στρατιωτικών σχολών με τη...βούλα του πολυνομοσχεδίου

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων, καθώς υποστηρίζει ότι υποβιβάζονται τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με όσα προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Πρωτοφανής απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ταράζει τις Ένοπλες Δυνάμεις και υποβαθμίζει όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους σπουδαστές της Στρατιωτικής σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποβιβάζονται στην δεύτερη κατηγορία, όπως λέει χαρακτηριστικά ο κοσμήτορας της Σχολής Ικάρων που παραιτήθηκε σήμερα, Τετάρτη, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση του. 

«Είναι θέμα αρχής και θέμα αξιοπρέπειας, γιατί ακυρώνεται μια ολόκληρη προσπάθεια πολλών ετών σε ό,τι αφορά την ισοτιμία στρατιωτικών σχολών σε σχέση με τα πανεπιστήμια. Είναι μια διαφοροποίηση δυσμενέστερη από τα ΤΕΙ και από Σχολές οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούσαν». 

Ο κ. Ιωάννης Κούκος, κοσμήτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, εξηγεί ότι «είναι απορίας άξιον πώς στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών περί μισθολογίων παρεισέφρησαν διατάξεις που ουσιαστικά υποβαθμίζουν- για να μην πω κατεδαφίζουν- τη δυνατότητα των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών να επιτελούν έρευνα, να κάνουν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών... να καταργούν την δυνατότητα της κοσμητείας και του θεσμού του κοσμήτορα».

Είναι φανερό ότι το κύρος των Σχολών που προετοιμάζουν τους αξιωματικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, υποβαθμίζεται.

Ο κ. Κούκος είναι ξεκάθαρος: «Ζητούμε από το υπουργείο οικονομικών να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία, που έγινε άδικα εις βάρος μας, διότι δεν έχει σχέση με τον τακτικό προϋπολογισμό της χώρας. Τα προγράμματα σπουδών έλκουν τα κονδύλια του από ευρωπαϊκές πηγές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top