ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Τουρκικές προκλήσεις την ώρα που οι Έλληνες τιμούσαν τη μνήμη του ήρωα σμηναγού Ηλιάκη

Αντέδρασε ο Πάνος Καμμένος

Την ώρα που η Ελλάδα τιμούσε την μνήμη του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του μετά από αερομαχία με τούρκους το 2006, οι  γείτονες παραβίαζαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο πάνω από την Χίο.  Πιο συγκεκριμένα,  δύο τουρκικά F16 μπήκαν στις 11:33 μεταξύ Χίου και Λέσβου στην Ελλάδα. Ακολούθησε αερομαχία με 2 ελληνικά Mirage 2000 που απογειώθηκαν από την Σκύρο. Η τουρκική πρόκληση προκάλεσε την  αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

«Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ούτε αυτό που σέβονται και οι πιο βάρβαροι στρατοί του κόσμου: τη μνήμη ενός ήρωα​... Κώστα Ηλιάκη, η πατρίδα θα σε ευγνωμονεί για πάντα.  Εύχομαι  η Παναγία μας και Υπέρμαχος Στρατηγός να δίνει δύναμη στην οικογένεια σου αλλά και σε όλο το έθνος, στο δύσβατο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την αξιοπρέπεια και τη διατήρηση των ιερών και οσίων της πατρίδας μας, τον οποίο θα φωτίζεις με τη θυσία σου», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος για τον υπερασπιστή του Αιγαίου που με την θυσία του για την γαλανόλευκη,  έγινε σύμβολο έμπνευσης ανδρείας και θάρρους για όλους.

Στις 23 Μαΐου του 2006 ο Κώστας Ηλιάκης διατάχθηκε σε αποστολή αναγνώρισης τουρκικών αεροσκαφών που παραβίασαν το FIR Αθηνών και κατευθύνονταν προς την Κρήτη. Εντελώς άνανδρα ο πιλότος του τουρκικού F16 που διαπίστωσε ότι ο Έλληνας Ίκαρος τον έχει εγκλωβισμένο, έριξε το αεροσκάφος πάνω στην καλύπτρα του. Ο θάνατος του Ρεθυμνιώτη σμηναγού  ήταν ακαριαίος.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top