"Καταιγίδα" αλλαγών στην Παιδεία- Εισαγωγή στα πανεπιστήμια με εθνικό απολυτήριο

Καταργούνται οι Πανελλαδικές

Καταιγίδα αλλαγών στην Παιδεία αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια, με κυριότερη την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εθνικό απολυτήριο. Όμως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων.

Υπάκουο στις μνημονιακές του υποχρεώσεις, το υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του το χρονοδιάγραμμα του τριετούς σχεδίου του για την Παιδεία.

Στις αλλαγές, όπως είχε ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός, είναι και η θέσπιση του εθνικού απολυτηρίου, το οποίο θα είναι το εισιτήριο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νέο σύστημα αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2020.

Από τον Σεπτέμβρη του 2018, ριζικές αλλαγές αναμένονται στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Σύμφωνα με ένα από τα πολλά σενάρια, προβλέπεται «μαχαίρι» στα μαθήματα των δύο τάξεων, σχεδόν 50%. Δηλαδή, οι μαθητές θα διδάσκονται στη Β’ Λυκείου έως 9 μαθήματα  (αντί 18) και έως 6 μαθήματα (αντί 15) στη Γ' Λυκείου.

Από φέτος τον Σεπτέμβριο, θα γίνει υποχρεωτική η φοίτηση στην Α’ Λυκείου, ενώ θα νομοθετηθεί και νέο πλαίσιο αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης και αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, αναμένεται και η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ με συστάσεις για την Παιδεία. Μια επιτροπή θα παρακολουθεί   την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό αν σε αυτή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΟΣΑ ή των θεσμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top