«Μας έχουν αναγκάσει να βγαίνουμε στην αγορά εργασίας για ψίχουλα και τα παιδιά μας να τρέφονται από συσσίτια να έχουμε χάσει την υπερηφάνεια μας»… Η απόγνωση της κυρίας Ζαχαρούλας, μάνας τεσσάρων παιδιών και άνεργης εδώ και μήνες, δεν κρύβεται. Όπως μας λέει, δυσκολεύεται να φέρει ακόμα κι ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι της οικογένειας!

«Δεν θα ήθελα το παιδί μου να ζητιανέψει. Δηλαδή θα προτιμούσα να βοηθούσαν τους άνεργους γονείς».

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι γονείς που δυσκολεύονται να παράσχουν στα παιδιά τους ακόμα και τα βασικά, χτυπούν την πόρτα φιλανθρωπικών οργανώσεων για να ζητήσουν βοήθεια.

Όλα αυτά, συμβαίνουν τη στιγμή που από τη βήμα της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ελισσάβετ Σκούφα προσπαθεί να μας... «πείσει» ότι τα σχολικά συσσίτια αποτελούν δείγμα «ανάπτυξης» κι όχι... λύση ανάγκης!

«Τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας αναπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. σερβίρονται σε 14 χώρες παγκοσμίως», σημείωσε.

Αυτό βέβαια που... παρέλειψε να πει η κυρία Σκούφα, είναι ότι στο εξωτερικό τα σχολικά γεύματα προσφέρονται στα παιδιά για να συνηθίσουν να τρώνε υγιεινά!

Η... «πλάκα» μεταξύ των βουλευτών καλά κρατεί, τη στιγμή που μισό εκατομμύριο ελληνόπουλα ζουν σε συνθήκες φτώχειας! Σύμφωνα με έρευνα της UNICEF, το ποσοστό παιδικής φτώχειας, από το 20,7% το 2009, έφτασε το 55,1% το 2014. Το 2015, μάλιστα, προέκυψε ότι σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα, ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης, δηλαδή δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές ανάγκες!

Αν και έχουν γίνει κατά καιρούς πολλές προτάσεις για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, όλες... χάνονται στα... συρτάρια.