"Λουκέτο" στους Δήμους- Έκκληση στους κατοίκους να μην κατεβάζουν σκουπίδια

Κινητοποιήσεις ΠΟΠ-ΟΤΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

"Λουκέτο" στους Δήμους- Έκκληση στους κατοίκους να μην κα

Από αύριο, Σάββατο 20 Μάϊου, μπαίνει στους δήμους λουκέτο για 4 μέρες, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που κήρυξαν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων, όπως και για τους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών.

Η ΠΟΠ - ΟΤΑ και η ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισαν αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους για το Σάββατο και την Κυριακή, 20 και 21 Μάϊου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μάλιστα, προκήρυξε και 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Μαΐου.

Οι δήμοι, με τη σειρά τους, απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής τους να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους. Επιπλέον, οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αναβάλλονται.

Ταυτόχρονα, είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, τη Δευτέρα 22 Μαϊου, στην πλατεία Συντάγματος, στις 11:00. Ακόμα, οι συμβασιούχοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη την ερχόμενη Τρίτη στις 9:00.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top