Σε κλίμα βαθιά συγκίνησης εψάλη την Πέμπτη η νεκρώσιμος ακολουθία του Αριστείδη Αλαφούζου, ο οποίος «έφυγε» από την ζωή την Τετάρτη, σε ηλικία 93 ετών.

Πλήθος κόσμου από τον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο αποχαιρέτησε χθες τον εφοπλιστή και εκδότη  στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, ενώ σήμερα θα γίνει η ταφή του στην Οία της Σαντορίνης, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία.

Βαθιά συγκινημένα κατά τη διάρκεια της τελετής ήταν τα δύο παιδιά του, Γιάννης και Θέμης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ παρόντες στον αποχαιρετισμό αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου, όπως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, κ.α.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος γεννήθηκε στην Οία της Σαντορίνης στις 9 Μαρτίου του 1924.

Αρχικά εργάστηκε σε εταιρεία υλοτομίας και κατάφερε να κυριαρχήσει στις κατασκευές, τη ναυτιλία, αλλά και τον Τύπο. 

Το 1988, ο Αριστείδης Αλαφούζος αγόρασε την εφημερίδα «Καθημερινή» και από την πλήρη παρακμή τη μετέτρεψε σε μια από τις ηγετικές εφημερίδες της Ελλάδας.

Ο Αριστείδης Αλαφούζος με τη σύζυγό του Ελένη απέκτησαν δυο γιους, τον Ιωάννη και το Θεμιστοκλή -οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Ναυτιλία- και επτά εγγόνια.

Η Φ. Γεννηματά, ο Β. Μεϊμαράκης, ο Λ. Παπαδήμος, ο Κ. Μητσοτάκης, ο Κ. Καραμανλής

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης

Tags: