ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην δώσετε χρήματα σε έρανο για το «Χαμόγελο» και μην ανοίγετε την πόρτα του σπιτιού σας

Απατεώνες μπαίνουν στην οικία σας, την «σκανάρουν» και μετά την κλέβουν-Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο star.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην δώσετε χρήματα σε έρανο για το «Χαμόγελο»

Σε μάστιγα εξελίσσεται η υπόθεση με τους απατεώνες που «σφετερίζονται» το «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστο κόσμο και ιδιαίτερα από ηλικιωμένους που είναι ακόμα πιο ευάλωτοι.

Μάλιστα πολλοί απ΄αυτούς τους απατεώνες έχουν εξελιχθεί, καθώς δεν μένουν μόνο στους «μαϊμού» εράνους για το «Χαμόγελο», αλλά μπαίνουν και μέσα στα σπίτια προσποιούμενοι πως κάνουν έρευνα, «σαρώνουν» τον χώρο, συλλέγουν πληροφορίες και μετά από μερικές ημέρες όταν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία κλέβουν το σπίτι.

Αυτή η κατάσταση, ανάγκασε την προηγούμενη εβδομάδα το «Χαμόγελο του Παιδιού» να βγάλει ανακοίνωση, καθώς άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τριανδρίας.

Εκεί μια νεαρή κοπέλα που φορούσε καρτελάκι με το λογότυπο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσιάστηκε στο σπίτι μιας κυρίας, αναφέροντάς της ότι κάνει μια ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η νεαρή κοπέλα δεν έκανε καμία ενημέρωση για το έργο του οργανισμού, αλλά ρωτούσε για την οικογενειακή κατάσταση της κυρίας και ζητούσε πληροφορίες για την προσωπική της ζωή. Λίγες μέρες μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η κυρία έπεσε θύμα διάρρηξης και θεωρεί ότι η νεαρή κοπέλα έχει άμεση σχέση.

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ

Στην ανακοίνωση που έβγαλε την προηγούμενη εβδομάδα το «Χαμόγελο», διευκρινίζεται πως:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, ούτε και καλεί σε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε πωλήσεις, να συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ή να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς επ’ ονόματί του, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη απόδειξη με την επωνυμία του Οργανισμού.Επιπλέον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιείται το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού, καθώς και ο οικονομικός απολογισμός του. Όλα τα οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται ετησίως από το Σώμα Ορκωτών Λογιστών της Ernst and Young.Συνιστά στους πολίτες να μην συνδράμουν οικονομικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο άτομα που περιφέρονται στους δρόμους, σε καταστήματα ή μεταβαίνουν στα σπίτια τους, ακόμα και όταν φορούν διακριτικά με το σήμα και την επωνυμία του οργανισμού, διότι αυτά είναι πλαστά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν ενημερωτικά έντυπα ή δήθεν αποδείξεις είσπραξης δωρεάς, διότι έχει διαπιστωθεί, ότι όλα αυτά είναι πλαστά, με σκοπό να υφαρπάξουν χρήματα για ίδιον όφελος και να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους πολίτες».

 

Το star.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννόπουλο, Πρόεδρο και «ψυχή» του «Χαμόγελου», ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα εξαπάτησης:

«Ήταν πολλοί (οι απατεώνες) και έγιναν ακόμα περισσότεροι, γιατί τώρα δεν χρησιμοποιούν μόνο την απάτη του να κάνουν έρανο για το "Χαμόγελο του Παιδιού”. Μπαίνουν μέσα σε σπίτια να διερευνήσουνε -γιατί το Χαμόγελο ανοίγει πόρτες-, και δυστυχώς μετά κάνουν διάρρηξη στο σπίτι. Αυτό που μας τρομάζει είναι ότι συνήθως τα θύματα είναι παππούδες και γιαγιάδες επειδή είναι πιο ευάλωτοι σε αυτή την διαδικασία».

Μάλιστα ο κος Γιαννόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τους ηλικιωμένους που είναι πιο εύκολα θύματα:

«Πρέπει να κάνουμε ο,τι μπορούμε να γίνει πιο έντονη η ενημέρωση για να μην πέφτει θύμα ο κόσμος.Έχει γίνει ένα ντόμινο και ευτυχώς μας πληροφορούν μέσω των social media για το τι συμβαίνει».

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ψεύτικοι έρανοι. Άνθρωποι υποδύονται κάποιους άλλους φορείς που δήθεν είναι για το “Χαμόγελο”. Προχθές καταδικάστηκε ένας και είναι από τους λίγους που πιάσανε. Ενημερώνουμε συνέχεια για να μην πληρώνει ο κόσμος χρήματα σε εράνους γιατί το Χαμόγελο δεν βγαίνει ποτέ στο δρόμο για να κάνει έρανο. Όλα γίνονται με νόμιμο τρόπο και διαδικασίες!»

ΠΛΕΟΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ!-«ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕΙ»

«Τον τελευταίο καιρό αυτό που μας έχει τρομάξει είναι ότι μπαίνουν στα σπίτια λέγοντας ότι δήθεν θέλουν να κάνουν κάποια έρευνα, ρωτάνε διάφορα, και μετά από μέρες κλέβουν το σπίτι. Κάτι άλλο που μας είχε τρομάξει, είναι ότι πηγαίνανε και ήξεραν πόσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια. Έλεγαν ότι ξέρουμε ότι έχετε τόσα παιδιά, είμαστε από το Χαμόγελο και κάνουμε μια έρευνα. Αυτό μας τρομάζει ακόμα περισσότερο».

Μάλιστα όπως τονίζει ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου», αν τύχει και κάποιος σας ζητήσει χρήματα για έρανο, πείτε όχι!

«Μην αισθάνεστε άσχημα ότι μπορεί να περάσει το Χαμόγελο και θα πείτε όχι. Κανένα Χαμόγελο δεν θα περάσει και κανένας φορέας που σέβεται τον εαυτό του και αν το κάνει, κακώς το κάνει γιατί δημιουργεί προβλήματα».

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ «ΝΟΜΙΜΟΥΣ» ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ

Έχοντας πάει την απάτησε άλλο επίπεδο, οι επιτήδειοι έχουν σκαρφιστεί κι άλλον έναν τρόπο προκειμένου να κλέβουν, εκμεταλλευόμενοι του όνομα του «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο όπως μας είπε ο κος Γιαννόπουλος «ανοίγει πόρτες»:

«Μια άλλη απατεωνιά που έχουν κάνει είναι κάποιοι φορείς “Για το Παιδί” με έδρα την Θεσσαλονίκη. Αυτοί οι τύποι λοιπόν έχουν δηλώσει στο Πρωτοδικείο, έχουν γίνει υποτίθεται Σωματείο, άρα έχουν κάποια νομότυπη διαδικασία και ζητάνε λεφτά για το Χαμόγελο του Παιδιού. Μετά  και αποδειξούλες! Μιλάμε για πολύπλοκες καταστάσεις πλέον. Και κάθε φορά που τους παίρνουμε χαμπάρι και το ανακοινώνουμε, αλλάζουν όνομα. Γιατί είναι πολύ εύκολο σήμερα να κάνεις ένα Σωματείο στο Πρωτοδικείο(…)«Κάνουν έρανο είτε σε καφετέριες, είτε σε εστιατόρια είτε σε σπίτια, κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να κάνει το Χαμόγελο. Όποιος δει κάτι ας πάρει το 1056 ή το 100 για να το καταγγείλει».

Τέλος, ο κος Γιαννόπουλος τόνισε στο star.gr πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος απέναντι στην όλη κατάσταση και πως ανησυχεί ιδιαίτερα για τα ηλικιωμένα άτομα, καθώς και στο παρελθόν η μητέρα του είχε πέσει θύμα:

«Το έχω ζήσει αυτό στο παρελθόν και με την ηλικιωμένη μητέρα μου. Μπήκαν μέσα και της είπαν για παιδάκια, η γιαγιά τρελαίνεται για παιδάκια, άνοιξε, της πήραν όλα τα χρήματα, της έριξαν αναισθητικό και την κοιμίσανε. Είναι φρίκη να σκοτώσουν τον άνθρωπο σου σε αυτή την ηλικία για τα χρήματα».

Της Χριστίνας Βεργιώτη
E-mail: chvergioti@star.gr

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top