VIDEO: Ο «Ρουβίκωνας» εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ επειδή απέλυσαν έγκυο

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν «ντου» ζητώντας εξηγήσεις

Στα κεντρικά γραφεία μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση έκαναν «ντου» την Τετάρτη μέλη του «Ρουβίκωνα» και δυο ακόμα συλλογικοτήτων.

Όπως θα δείτε και στο video που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου,  τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν στο χώρο ψάχνοντας να βρουν τους υπεύθυνους προκειμένου να τους δώσουν εξηγήσεις για ποιο λόγο απέλυσαν έγκυο εργαζόμενη.

Στο τέλος, ενώ έφευγαν πέταξαν μέσα στο χώρο του σούπερ μάρκετ και χαρτιά με συνθήματα.

Στο κείμενο που δημοσίευσαν στην ίδια ιστοσελίδα, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου... Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ’ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε ''θα δούμε'' αν έχει δουλειά.Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον.


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top