Οι τρεις Τούρκοι βατραχάνθρωποι, του επίλεκτου σώματος υποβρύχιων καταστροφών, εντοπίστηκαν προχθές σε σπίτι στην Αδριανούπολη, και συνελήφθησαν, για συμμετοχή στο πραξικόπημα κατά Ερντογάν. Πρόκειται για τους Αχμέτ Τσαμόγλου, Γιουτσέλ Οζκάν και Μουσταφά Οζέλ, οι οποίοι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές- κρύβονταν εκεί, το τελευταίο τρίμηνο.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΜΑΡΑ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ:

«Ξαφνικά οι τρεις, όλως τυχαίως εντοπίστηκαν στην Αδριανούπολη δυο μέρες μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν. Στο σπίτι δεν υπήρχαν ξυραφάκια να ξυριστούν; Δεν μπορούσαν να κουρευτούν; Με γένια και μαλλιά τριών μηνών, δείχνει ότι ήταν σε κατάσταση μεγάλης ταλαιπωρίας».

Όπως ισχυρίζονται οι τουρκικές υπηρεσίες, οι τρεις βατραχάνθρωποι προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα. Όμως δυο άλλοι Τούρκοι κομάντο, ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ- που παραδόθηκαν στην Ορεστιάδα στα μέσα Φεβρουαρίου, είχαν υποστηρίξει πως ήταν στην ίδια ομάδα με τους τρεις συλληφθέντες. Κι ότι δεν είχαν πια νέα τους, όταν μια μέρα πριν αυτοί παραδοθούν, οι τρεις συναγωνιστές τους, είχαν μπει σε λεωφορείο, με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΜΑΡΑ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ:

«Οι σύζυγοί τους επικοινωνούσαν μαζί μου τακτικά, οπότε συμπέρανα ότι δεν είχαν πάει στην Ευρώπη. Επομένως ή κρατούνταν σε μυστική τοποθεσία ή είχαν απελαθεί μυστικά».

Η δικηγόρος των δυο Τούρκων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες- κρατούνται στο τμήμα μεταγωγών στη Θεσσαλονίκη, φοβάται μήπως και αυτοί απελαθούν.