Η συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν έχει πολύ παρασκήνιο, που αφορά και στα ελληνικά συμφέροντα. O αρχισυντάκτης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα, Ηλίας Παπανικολάου, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες.

"Αυτή η συνάντηση ήταν μάλλον μια μεγάλη ήττα για τον Ερντογάν. Και εδώ τίθεται το θέμα γιατί την προκάλεσε. Προφανώς γιατί γνώριζε πως δεν θα πάρει τις απαντήσεις που ήθελε. Ο Ερντογάν έχασε στο θέμα του Γκιουλέν με τον Τράμπ να κάνει πως δεν ακούει, αλλά και στο θέμα των Κούρδων όπου οι Αμερικάνοι διεμήνυσαν στους Τούρκους ότι "εδώ θα περιπολείτε με Αμερικανούς πεζοναύτες. Κομμένοι οι τυχαίοι βομβαρδισμοί", όπως έκανε παλιότερα ο Ερντογάν με τους Κούρδους της Συρίας.

Ο Ερντογάν ζήτησε επίσης πίσω έναν τραπεζίτη ο οποίος είναι ένας έμπιστός του και ονομάζεται Μεχμέτ Χακάν Ατίλα. Αυτός είχε συλληφθεί τον Μάρτιο στην Ουάσινγκτον, σε μία πτήση πολιτική στην οποία επέβαινε καθώς προσπάθησε να σπάσει το εμπάργκο εις βάρος του Ιράν. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ που έφαγε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν είναι πια το αγαπημένο παιδί των Αμερικανών!"