Με νέα «οπλικά συστήματα» οι μπαχαλάκηδες αμαύρωσαν την πορεία στην Αθήνα

Ένταση και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή τα νέα σκληρά μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με "βροχή" από βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης η πορεία διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα έξω από τη βουλή. Οι ταραξίες αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν ακόμη και πυροσωλήνες βεγγαλικών για να τραυματίσουν τους αστυνομικούς. Μπορεί να μοιάζουν με πασχαλινό παιχνίδι, αν η φωτοβολίδα όμως πετύχει το στόχο της, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει βαρύτατο τραυματισμό, ακόμη και ακρωτηριασμό στο θύμα.

Οι ταραξίες σπάσανε με σφυριά τα μάρμαρα από το πεζοδρόμιο στην πλατεία Συντάγματος για να προμηθευτούν πολεμοφόδια κι έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, ρίχνοντας “βροχή” τις βόμβες μολότοφ.

Στην οδό Βουκουρεστίου, οι κουκουλοφόροι σπάσανε με σφυριά τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου, ενώ στην επιστροφή τους προς τα Εξάρχεια, ξέσπασαν σε ένα φορτηγάκι τηλεοπτικού σταθμού που ήταν σταθμευμένο στην Κλαυθμώνος, αλλά και σε ένα αρτοποιείο στα Χαυτεία.

Οι βανδαλισμοί και οι εμπρησμοί συνεχίστηκαν λίγο αργότερα στα Εξάρχεια, όταν άγνωστοι πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Έρσης, στο λόφο του Στρέφη.

Ένταση στην Πάτρα

Στην Πάτρα τα αίματα άναψαν λίγο πριν την πορεία, όταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου διαπληκτίστηκε έντονα με συνδικαλιστή της ΛΑΕ, για τα μνημόνια.

Κατάληψη των γραφείων του  ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Το μεσημέρι της Τετάρτης στα Τρίκαλα ομάδα νεαρών πραγματοποίησε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.

Ένταση υπήρξε και στα Χανιά, όταν φοιτητές και συνδικαλιστές ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για το «ποιος και με ποιο πανό» θα ηγούνταν της πορείας.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top