«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα: Εργάτες, συνταξιούχοι και σπουδαστές έξω απο τη Βουλή

Χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

«Πλημμύρισε» το Σύνταγμα

Χιλιάδες άτομα διαμαρτύρονται μπροστά από τη Βουλή εναντίον του νέου πολυνομοσχεδίου που ψηφίζει αύριο η κυβέρνηση.

Αψηφώντας την βροχή και την κακοκαιρία, εργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές και γυναίκες της ΟΓΕ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πουν ένα βροντερό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα που θα «πετσοκόψουν» τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις.

Όπως βλέπετε και στο φωτορεπορτάζ, δυναμικό «παρών» στην διαδήλωση δίνει και το ΠΑΜΕ, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην πορεία του βρίσκονται περίπου 10.00, άτομα.

Αρκετοί είναι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πλατεία Κλαυθμώνος υπό τη σκέπη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ μια τρίτη συγκέντρωση πραγματοποιείται από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και πρωτοβάθμια σωματεία στο Μουσείο, στην Πατησίων.

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί, η Τροχαία έχει ήδη λάβει τα μέτρα της και έχει προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί επικρατεί ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο (όπως και στους υπόλοιπους δρόμους της πρωτεύουσας).

Σε δηλώσεις που έκανε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι:

«Ο ταξικός πόλεμος είναι μαραθώνιος, όχι ντουφεκιά στον αέρα» και πρόσθεσε ότι «η μάχη δεν τελειώνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Το ΚΚΕ, οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ θα είναι παρόντες κάθε ημέρα παντού και στους δρόμους και στη Βουλή και στα εργοστάσια».

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Από την πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησε η απεργιαακή συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει για σήμερα η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια στο «νέο, σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα».

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ στρέφεται κατά της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο μνημόνιο παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση! Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011.Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας,της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα».

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει» και συνεχίζει:

«Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top