Toυρκικό σκάφος με μετανάστες στα Αντικύθηρα-Επιχείρηση για την διάσωσή τους

Ένα άλλο σκάφος νότια των Αντικυθήρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Μεγάλη επιχείρηση οργανώθηκε στην περιοχή των Αντικυθήρων την Τετάρτη, όταν ταχύπλοο σκάφος με τουρκική σημαία έφτασε στο νησί, μεταφέροντας περίπου 50 παράτυπους μετανάστες (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Πακιστανικής καταγωγής, ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα παιδί).

Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Ανδρέας Χαρχαλάκης

Όπως μεταδίδει το adelinfm, το ταχύπλοο είχε αράξει και είχε ρίξει άγκυρα στην νότια απόκρημνη περιοχή των Αντικυθήρων λόγω βλάβης και πιθανής εισροής υδάτων.

Αρκετοί από τους μετανάστες έπεσαν στην θάλασσα και βρήκαν στις απόκρημνες ακτές ενώ στο σήμα κινδύνου που είχε εκπέμψει ανταποκρίθηκε το αλιευτικό «Καπετάν Νικόλας» το οποίο πλησίασε το σκάφος που κινδύνευε, κόβοντας την αλυσίδα του «σίδερου» που είχε ποντίσει, και άρχισε την περισυλλογή των ναυαγών.

Ταυτόχρονα έφθασαν στην περιοχή ένα μεγάλο σκάφος της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων και το σκάφος της ακτοφυλακής από την Νεάπολη, το οποίο αργότερα αναχώρησε, καθώς όπως ανέφερε στο adelinfm ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Αντικυθήρων κ. Ανδρέας Χαρχαλάκης, νότια των Αντικυθήρων ένα άλλο ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Οι παραληφθέντες με το σκάφος «Καπετάν Νικόλας» μετεφέρθηκαν στον Ποταμό Αντικυθήρων όπου και αποβιβάστηκαν.

Ακόμη παραμένει ασαφές εάν υπάρχουν ακόμη μετανάστες που δεν έχουν διασωθεί στις απόκρημνες ακτές, καθώς και εάν στους μη επιβιβασθέντες βρίσκονται και οι Τούρκοι διακινητές.



Επί τόπου παραμένει το σκάφος και οι άνδρες της ακτοφυλακής από το λιμεναρχείο Χανίων.


 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top